Létrehozva: 2024.09.21. 09:30

Szívszorító: elszakítják György herceget a testvéreitől

A brit királyi család szigorú szabályok és hagyományok szerint éli az életét. Már egész kis koruktól egy sor kötelezettségnek kell eleget tenniük a családtagoknak, György herceg életében is fordulópont következik.

Elszakítják a brit királyi család testvéreit egymástól. György hercegről van szó, s édesapjára, Vilmos hercegre is vonatkozott annak idején a szigorú szabály.

Trooping The Colour 2023 györgy herceg
György herceg nem sokáig utazhat már egy járművön szeretett testvéreivel, Saroltával és Lajossal (Fotó: Karwai Tang)

György herceg külön utakon jár

A szigetország uralkodócsaládja jóformán heti rendszerességgel teszi tiszteletét egy-egy nyilvános eseményen. Az utaztatásuk a legszigorúbb biztonsági készültség mellett zajlik, ami most új szintre emelkedik olyan módon, ami György, Sarolta és Lajos herceg egész hátralévő életére hatással lesz. A hagyomány szerint ugyanis amikor egy közeli családtag betölti a 12. életévét, akkor a korona szabályai alapján külön járművel kell utaznia. Ennek oka, hogy baleset esetén ne kerüljön veszélybe a vérvonal, a trónöröklési sorrend elején szereplők védelme a cél.

Ezt a szabályt követte annak idején Vilmos herceg is, aki ugyanígy, 12. születésnapja után külön járműben utazott a nyilvános eseményekre, mint édesapja, Károly, akkor még életben lévő édesanyja, Diana hercegné, valamint öccse, Harry herceg.

Hamarosan nagy változás áll be a brit királyi család életében (Fotó: Prince and Princess of Wales Instagram via Bestimage)

Megkezdte a pilótaképzést

György herceg még egy ideig élvezheti szeretett testvérei társaságát, nyáron ünnepli ugyanis csak a 12. születésnapját, de szülei már lélekben elkezdték felkészíteni a mérföldkőnek számító változásra. A trónöröklési rendben jelenleg második helyet elfoglaló kisherceg hamar találkozik a felelősség fogalmával. Nemrég édesapja nyomdokaiba lépve, már a repülőgép-vezetés alapjait is elkezdte megtanulni. A The Sun beszámolója szerint György „imádta” a különleges élményt, és büszkén viszi tovább a repülés hagyományát a családban. Vilmos és Katalin fia azon a maidenheadi reptértéren kezdte meg a tréninget, mint annak idején ükapja, Fülöp herceg.

Prince William Visits Wales
A családban hagyománya repülés-tanulás: annak idején Vilmos is repülőtiszti kiképzésben részesült (Fotó: ZUMAPRESS.com)

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek