Létrehozva: 2024.09.29. 16:00

Brutális higiéniai körülmények között kellett forgatni az Ázsia Expressz helyszínein

Dübörög az ország egyik legnézettebb reality-je, Ördög Nóra és családja pedig folyamatosan közzéteszi a jobbnál jobb kulisszatitkokat. Az Ázsia Expressz forgatásán olyan nehéz higiéniai körülmények között kell dolgozniuk a stábtagoknak, amelyekről keveset látunk.

Az Ázsia Expressz 5. évadja javában zajlik, most pedig sorra látnak napvilágot a korábbi kulisszatitkok, többek között például az, hogy a helyi higiéniai körülmények közel sem olyanok, mint amilyeneket itthon megszokhattunk.

Ázsia Expressz
Ázsia Expressz 2024: Ördög Nóri nagyon távol került a színpadi és európai körülményektől a forgatások alatt (Fotó: Nagy Zoltán)

„Szalvétával se”

Ördög Nóra és Nánási Pál az első évadnál, 2017-ben indította el Nánázsia elnevezésű vlogjukat, hogy ne csak megörökítsék, hanem közzé is tegyék az átélt kalandokat és emlékeket. Ennek köszönhetően a távoli ország olyan részeit is megmutatják a nagyközönségnek, amelyeket egyébként a műsorban nem láthatnánk. Nóri például több alkalommal készített olyan felvételeket, ahol kígyóval találkoztak, vagy csótányokkal, gekkókkal a szállásukon, illetve olyan nyilvános helyeket is megmutatott, ahol erősen komfortzónán kívül kellett a mosdót használniuk. A vécék európai szemmel nézve gyakorlatilag olyanok, mintha évek óta nem használta volna őket senki, koszosak és elhanyagoltak, kézmosási lehetőség a legtöbb helyen nincs, toalettpapír is csak elvétve. Sok helyen még öblítési lehetőség is csak egy vödörnyi vízzel és kancsóval lehetséges. S bár nem várható el egy nyilvános toalettől, hogy otthoni körülményeket hozzon, a kontraszt még ezt figyelembe véve is óriási.

És akkor hogyan mosnak az Ázsia Expressz forgatásán?

A stáb hat hétig tartózkodott kint Délkelet-Ázsiában, ennyi ruhát pedig nyilván nem visznek magukkal, tehát valahogy meg kell oldani a tisztítást. Ördög Nóri egy korábbi videójában elárulta, hogy van egy mosodai zsák, amit bizonyos napokon kapnak, előtte pedig jelzik is, hogy mely napokra várható, ebben lehet leadni a ruhákat. Egyes szállodákban ugyanis le lehet adni a mosnivalót, elviszik és tisztán hozzák vissza a ruhákat, de ezt értelemszerűen csak azokon a szállásokon lehet megtenni, ahol legalább két éjszakát eltöltöttek, hogy legyen idő elvinni a szennyest. 

Kollégáink is megtapasztalták

Korábban már írtuk, hogy az Ázsia Expressz forgatásán munkatársaink is kint jártak és rendkívül színes, több esetben szagos fotóval számoltak be a tapasztalatokról. Sajnos a kinti higiéniai körülmények őket is megviselték, egyik kollégánk például a hazafelé vezető repülőúton rosszul lett, és a landolás után mentővel szállították kórházba.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek