Létrehozva: 2024.08.08.

Less be te is a Ványa bácsi - Buborékkeringő című film kulisszái mögé

Szenzációs sztárparádéval jön a Megafilm Csehov adaptációja. A Ványa bácsi - Buborékkeringő forgatásai még javában zajlanak, az elkészült játékfilm pedig a Duna műsorán lesz majd látható.

A Bors munkatársait is vendégül látta a Megafilm Service a Ványa bácsi - Buborékkeringő című film tahitótfalui forgatási helyszínén, ahol lehetőségünk volt bekukkantani a kulisszák mögé, beszélgeti a film alkotóival és szereplőivel, majd egy jelenet forgatási próbáját is megleshettük.

Ványa bácsi - Buborékkeringő
A Ványa bácsi - Buborékkeringő című film főszereplője Görög László és Czakó Júlia (Fotó: Szabolcs László)

A sajtónap megnyitóján elárulták, hogy a Megafilm Service és az MTVA koprodukciójában, a Magyar Nemzeti Filmintézet támogatásával készülő 90 perces játékfilmet összesen 22 napig forgatják, a helyszín pedig végig Tahitótfalu. A Ványa bácsi – Buborékkeringő című film a képzeletbeli Vojnár Majorban játszódik, a történet Csehov klasszikusának filmes feldolgozása. Az elkészült játékfilmet pedig majd a Duna műsorán lehet megtekinteni.

A szereposztás megegyezik a Thália Színház Ványa bá című darabjával, ezért a színészek között az első perctől kezdve megvolt a kémia, s összeszokott társaságként jól működtek együtt.

Ványa bácsi, vagyis Iván szerepében Görög Lászlót láthatjuk majd, partnerei Szervét Tibor, Szabó Győző, Czakó Julianna, Molnár Piroska, Csarnóy Zsuzsanna, Martos Hanga, Bede-Fazekas Szabolcs lesznek Fazakas Péter rendező karakterfókuszú filmjében.

Szabó Győző a Doktort alakítja, akinek nagyon fontos a környezetvédelem (Fotó: Szabolcs László

A Ványa bácsi - Buborékkeringő forgatásain kivételesek a körülmények

Csarnóy Zsuzsa kiemelte, hogy mennyire jó forgatási körülményeket biztosított számukra a stáb.

– Ez egy hálás helyzet, hiszen nagyon odafigyelnek ránk, hogy minden feltétele meglegyen ahhoz, hogy gondtalanul le tudjuk forgatni a jeleneteket. 

Most kezdődnek az éjszakai forgatások, amit én kifejezetten vártam, hiszen eddig hajnali négy és öt között kellett kelnünk, és én jobban szeretem azt, ha a hajnal helyett inkább éjszakába nyúlóan dolgozunk. 

A színészekkel jó a kapcsolatom, hiszen ugyanilyen felállásban játsszuk ezt a darabot a Tháliában. Némely karaktert kicsit átírták; a legtöbb változás talán az én karakteremmel történt, hiszen míg a színházban Ványa bácsi édesanyját játszom, a filmben a nővére lettem. De ezt nem bánom, hiszen így kicsit fiatalosabb a karakterem – mondta lapunknak a Jászai Mari-díjas színésznő.

Az alkotókkal és a jelen lévő művészekkel készített interjúk mellett betekinthettünk az egyik készülő jelenetbe is, amelyben Molnár Piroska, Csarnóy Zsuzsanna és Martos Hanga játszott. A díszlet a 2000-es évek elejét idézte, a jelenet szerint pedig éppen befőtteket címkéztek fel a szereplők - írja a Bors.

Molnár Piroska, Csarnóy Zsuzsa és Martos Hanga jelenetébe bele is forgathattunk (Fotó: Szabolcs László)

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek