Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
HŰHA

Szerző B. V.

Létrehozva: 2024.08.10.

Pár éve gyakorlatilag biciklire sem tudott ülni, Párizsban két aranyérmet is nyert a kerékpáros bajnok

Faulkner emberfeletti teljesítményt hajtott végre.

Ha meghalljuk, hogy olimpiai sportoló, egyből azt hisszük, olyan emberekről van szó, akik születésük óta mást sem csinálnak, mint csak edzenek, edzenek és edzenek. Nos, természetesen vannak ilyen személyek, de semmiképp nem az az amerikai biciklis, aki pár éve még kerekezni sem tudott, mára pedig kétszeres olimpiai bajnok lett. Mindezt élete első nyári viadalán, a most zajló 2024-es párizsi olimpiai játékokon. 

Hét év alatt a nulláról ért fel az olimpiai dobogó tetejére. Az egyik aranyat országúti kerékpározásban nyerte egyéniben, a másikat csapattal, pályakerékpárban  Fotó: AFP

Kristen Faulkner hihetetlen eredményt ért el. A 31 éves sportoló ugyanis csupán négy éve kerékpározik versenyszerűen, élete első biciklióráján, teljesen kezdőként pedig mindössze hét évvel ezelőtt vett részt.

Még mindig nem hiszem el, idő kell, hogy felfogjam a dolgokat. A célom az olimpiai részvétel volt, aztán az, hogy érmes legyek. Úgyhogy két aranyat hazavinni több, mint amiről álmodni mertem volna

– közölte a sportoló, aki egyébként a Harvardon végezte egyetemi tanulmányait.

Diploma után az alaszkai nő New Yorkba költözött, ott szeretett bele a kerékpározásba. Végül imádata odáig jutott, hogy munka előtt minden nap, hajnali 5-kor biciklire pattant, majd később Kaliforniába költözve munkáját hátrahagyva hobbijának szentelte életét. 

És habár ez a sportág új volt számára, maga a sportolás, testedzés nem, miután a Harvardon tagja volt az egyetemi evezőcsapatnak. Így nem volt számára ismeretlen a versenysport, ám még így is meseszerű hét év alatt eljutni az olimpiai bajnoki címig – írja a UNILAD.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek