kulcsár edina
Idén is megrendezték Tiszacsegén a harcsapaprikás főzőversenyt, melyen óriási rekord született.
Fásy Ádám volt a zsűrielnöke a harcsapaprikás főzőversenynek. 11 éve része a gasztronómiai eseménynek, melyen idén összesen egyszerre nagyjából ötezer ember volt jelen, 162 csapat főzött egy időben. Ezzel új rekord dőlt, amit a magyar rekordok jegyzője meg is erősített.
Mondhatnánk, hogy a környéken élők már az illattal is jól lakhattak volna, hiszen a Tisza-parton 1,5 km hosszúságon, három sorban, sátorokban főzték az isteni harcsás ételeket. Volt olyan csapat, amelyik 30-40 tagból állt. A hangulat végig remek volt, folyamatosan énekeltek reggel óta, még akkor is, amikor nem voltak ott a zenekarok.
Az embereket összekovácsolják a gasztronómiai események. Mi magyar emberek szeretünk együtt főzni, enni, inni, szórakozni, mulatni. Nincsenek ilyenkor beosztások, hova tartozások. Barátsággá alakul ki a hely, és ettől gyönyörű ez az egész.
- mesélte Fásy Ádám a Mokka reggeli adásában. A magyar énekesnek összesen 162 ételt kellett megkóstolni egyenként. Idén az egyik kedvence az volt, amikor a harcsából töltött káposztát csináltak, mivel az különleges volt, kicsit megtörte a többi szokásos ízharmóniáját. Bevallotta: a magyar emberek eszméletlen magas színvonalon főznek.
Elmondta, hogy ez a gasztronómiai versenysorozat Tiszacsegén minden évben tud valami újat mutatni. Az sem elképzelhetetlen, hogy még ez a rekord is meg fog egyszer dőlni.
A versenynek élünk, és versenyben vagyunk.
- tette hozzá egyszerűen.