Létrehozva: 2023.09.20.

7+1 dolog, ami tilos György és Lajos hercegnek

Vilmos és Katalin lányára külön megkötések vonatkoznak.

A királyi életnek van jó és rossz oldala is. Egy biztos: Vilmos és Katalin gyermekei, György herceg,  Sarolta hercegnő és Lajos herceg nem szenved hiányt semmiben. Habár rengeteg előnnyel jár az, hogy a kicsik a királyi család tagjai, illetve idővel a trón várományosai, akadnak bizonyos hátrányok is. Vannak dolgok, amiket a velük egykorú gyermekek megtehetnek, ők viszont nem. Sarolta hercegnő például édesanyjához hasonlóan csakis szoknyát hordhat majd, és tiarát csak házassága után viselhet. Györgynek és Lajosnak azonban hercegként több dologra is oda kell figyelnie. 

Their Majesties King Charles III And Queen Camilla - Coronation Day
Györgyöt, és Lajost már az első pillanattól kezdve illemre oktatják (Fotó: WPA Pool)

1. Minden meg kell enniük

Akármilyen válogatósak is az ifjak, elvárják tőlük, hogy mindent egyenek meg, ami a tányérjukon van. Ezt úgy néz ki, meg is teszik, ugyanis egy bennfentes információi alapján a fiúk mindig nagyon jól viselkednek az asztalnál, mindent megesznek, és nincsenek különleges kéréseik. Nem hisztiznek amiatt, amit a tányérjukra kapnak. Ezért dicséret illeti nevelőnőjüket Maria Borellót is, aki keményen és szigorúan bánik a walesi hercegi pár gyerekeivel. 

2. Lajos herceg nem viselhet hosszú nadrágot

Hosszú időkre visszanyúló hagyomány Angliában, hogy a királyi családon belül a fiúk 8 éves korukig nem hordhatnak hosszú nadrágot. Ez ahhoz köthető, hogy ennek az életkornak az elérésével – amint felvesznek egy ilyen felnőttes darabot – már azt jelzik, készen állnak belépni a férfi éveikben. Ez a szabály télen is érvényes. A kisiskolások, akármilyen hideg is van, csakis rövidnadrágban mehetnek iskolába, akárhogy is fázik a térdük. Mivel György herceg már betöltötte a nyolcadik életévét, ő már hordhat hosszú nadrágot, viszont a nála fiatalabb testvére még nem. 

3. Kötelező a pihenőidő és a szigorú menetrend betartása

A gyerekeknek nincs beleszólásuk a napirendjükbe. Azért, hogy ezt a fiatalok precízen betartsák, szintén Borrallo, a nevelőnő felel. Louise Heren író egy korábban megjelent könyvében leírta, hogy a hercegeknek este hétre már ágyban kell lenniük. Erre a nevelőnő, és a szülők még akkor is figyelnek, ha György és Lajos esetleg a királyi család többi tagjával együtt „turnézik”. 

4. Nem rosszalkodhatnak a nyilvánosság előtt

Nagy nyomás helyeződik a gyerekek vállára a nyilvános eseményeken, azokon ugyanis rendkívül fegyelmezetten kell viselkedniük, akármilyen fiatalok is. Épp ezért az erre való felkészítést már rendkívül hamar elkezdik a királyi család berkein belül. Myka Mejer etikett oktató elmondta, az etikettet a kicsiknek attól a pillanattól elkezdik tanítani, ahogy ülni tudnak. Úgy nevelik őket, hogy részt tudjanak venni a hivatalos étkezéseken, nyilvános eseményeken, sőt megtanítják őket a helyes öltözködésre, és a tökéletes meghajlásra, pukedlire is. Minden egyes nagy esemény előtt külön, csak arra való felkészítő oktatásban részesülnek. 

5. Öt éves koruk után nem téveszthetik el, kit hogyan köszöntenek

György és Lajos hercegtől elvárás, hogy tudja, bizonyos uralkodókat hogyan kell köszöntenie. Ez azt jelenti, hogy már nagyon fiatalon megtanítják nekik, hogy egy királyt vagy királynőt hogyan kell üdvözölni. Nagymamájukat, II. Erzsébet királynőt például mindig fejhajlítással köszöntötték, amikor találkoztak. 

6. Nem tarthatják meg a híveiktől kapott ajándékokat

A királyi család weboldalának leírása szerint a családtagok nem fogadhatnak el nagyobb értékű ajándékokat, tőlük azonban elvárják, hogy adjanak másoknak. Ennek ellenére az emberek szeretik elhalmozni őket. Például, amikor György még csak baba volt, és szüleivel együtt 2014-ben Új Zélandra utazott, akkor Vilmos herceg és Katalin hercegné összesen 700 darab különféle ajándékot kapott, melyet a fiuknak szántak. 

Amennyiben most a hercegek egy hivatalos esemény keretein belül ajándékot kapnak, az nem a saját, hanem a monarchia tulajdonának számít. Ez nem vonatkozik arra az esetre, ha családon belül történik ajándékozás. 

7. Nem játszhatnak iPad-en

Köztudott, hogy szüleik nem engednek sok képernyőidőt számukra. Inkább a szabad levegőn történő játékoknak, és a kreatív foglalkozásoknak a hívei. Nevelőnőjük ezzel szintén egyetért, ő szó szerint kötelezi a gyerekeket az olyan aktív időtöltésekre, mint például a biciklizés. 

+1. Nem vehetnek rész éjszakai eseményeken

Még iskolai előadásokra sem mehetnek, amennyiben az éjszaka történik. A szabályzat szerint a királyi család gyermeki tagjai – koruknál fogva – csakis nappali eseményeken jelenhetnek meg. Akkor sem mehetnek el egy esti megjelenésre, ha a szüleik meghívást kaptak rá, vagyis nem tarthatnak velük – írja a TheList.  

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Annyit pénzt keres az OnlyFansszel a szőke bombázó, hogy a barátját is eltartja

origo.hu

Brutális friss képeken az orosz-ukrán háborús pokol

borsonline.hu

„Szívszaggató volt ott állni” – három pici gyermeke énekelt László sírjánál, akiért egy ország fogott össze

vg.hu

Meghalt a férfi, aki hajléktalanból lett lottónyertes

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

origo.hu

Bugyiban vitte el a zokogó, őrjöngő Britney Spearst a mentő a luxusszállodából

mindmegette.hu

Gyalogosként állt be a McDrive-ba egy magyar srác, ő sem hitte el, ami ezután történt

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Három luxusautó árát hordja Kasza Tibi a karján?

HŰHA

Ez nem semmi! Herceg Letícia elárulta, milyen lesz az új luxusotthonuk

HŰHA

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

HŰHA

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

HŰHA

Beolajozott testtel, aprócska bikiniben mutatta meg magát az Exatlon dögös sztárja

HŰHA

VV Virág luxusmárkával villog, durván nekimentek a kommentelők

HŰHA

Mint egy igazi domina: Talpig fekete latexruhában pózolt Tolvai Reni, észveszejtően néz ki

HŰHA

Teljesen felismerhetetlen lett Dua Lipa, aggódnak a rajongók