Létrehozva: 2023.09.20.

7+1 dolog, ami tilos György és Lajos hercegnek

Vilmos és Katalin lányára külön megkötések vonatkoznak.

A királyi életnek van jó és rossz oldala is. Egy biztos: Vilmos és Katalin gyermekei, György herceg,  Sarolta hercegnő és Lajos herceg nem szenved hiányt semmiben. Habár rengeteg előnnyel jár az, hogy a kicsik a királyi család tagjai, illetve idővel a trón várományosai, akadnak bizonyos hátrányok is. Vannak dolgok, amiket a velük egykorú gyermekek megtehetnek, ők viszont nem. Sarolta hercegnő például édesanyjához hasonlóan csakis szoknyát hordhat majd, és tiarát csak házassága után viselhet. Györgynek és Lajosnak azonban hercegként több dologra is oda kell figyelnie. 

Their Majesties King Charles III And Queen Camilla - Coronation Day
Györgyöt, és Lajost már az első pillanattól kezdve illemre oktatják (Fotó: WPA Pool)

1. Minden meg kell enniük

Akármilyen válogatósak is az ifjak, elvárják tőlük, hogy mindent egyenek meg, ami a tányérjukon van. Ezt úgy néz ki, meg is teszik, ugyanis egy bennfentes információi alapján a fiúk mindig nagyon jól viselkednek az asztalnál, mindent megesznek, és nincsenek különleges kéréseik. Nem hisztiznek amiatt, amit a tányérjukra kapnak. Ezért dicséret illeti nevelőnőjüket Maria Borellót is, aki keményen és szigorúan bánik a walesi hercegi pár gyerekeivel. 

2. Lajos herceg nem viselhet hosszú nadrágot

Hosszú időkre visszanyúló hagyomány Angliában, hogy a királyi családon belül a fiúk 8 éves korukig nem hordhatnak hosszú nadrágot. Ez ahhoz köthető, hogy ennek az életkornak az elérésével – amint felvesznek egy ilyen felnőttes darabot – már azt jelzik, készen állnak belépni a férfi éveikben. Ez a szabály télen is érvényes. A kisiskolások, akármilyen hideg is van, csakis rövidnadrágban mehetnek iskolába, akárhogy is fázik a térdük. Mivel György herceg már betöltötte a nyolcadik életévét, ő már hordhat hosszú nadrágot, viszont a nála fiatalabb testvére még nem. 

3. Kötelező a pihenőidő és a szigorú menetrend betartása

A gyerekeknek nincs beleszólásuk a napirendjükbe. Azért, hogy ezt a fiatalok precízen betartsák, szintén Borrallo, a nevelőnő felel. Louise Heren író egy korábban megjelent könyvében leírta, hogy a hercegeknek este hétre már ágyban kell lenniük. Erre a nevelőnő, és a szülők még akkor is figyelnek, ha György és Lajos esetleg a királyi család többi tagjával együtt „turnézik”. 

4. Nem rosszalkodhatnak a nyilvánosság előtt

Nagy nyomás helyeződik a gyerekek vállára a nyilvános eseményeken, azokon ugyanis rendkívül fegyelmezetten kell viselkedniük, akármilyen fiatalok is. Épp ezért az erre való felkészítést már rendkívül hamar elkezdik a királyi család berkein belül. Myka Mejer etikett oktató elmondta, az etikettet a kicsiknek attól a pillanattól elkezdik tanítani, ahogy ülni tudnak. Úgy nevelik őket, hogy részt tudjanak venni a hivatalos étkezéseken, nyilvános eseményeken, sőt megtanítják őket a helyes öltözködésre, és a tökéletes meghajlásra, pukedlire is. Minden egyes nagy esemény előtt külön, csak arra való felkészítő oktatásban részesülnek. 

5. Öt éves koruk után nem téveszthetik el, kit hogyan köszöntenek

György és Lajos hercegtől elvárás, hogy tudja, bizonyos uralkodókat hogyan kell köszöntenie. Ez azt jelenti, hogy már nagyon fiatalon megtanítják nekik, hogy egy királyt vagy királynőt hogyan kell üdvözölni. Nagymamájukat, II. Erzsébet királynőt például mindig fejhajlítással köszöntötték, amikor találkoztak. 

6. Nem tarthatják meg a híveiktől kapott ajándékokat

A királyi család weboldalának leírása szerint a családtagok nem fogadhatnak el nagyobb értékű ajándékokat, tőlük azonban elvárják, hogy adjanak másoknak. Ennek ellenére az emberek szeretik elhalmozni őket. Például, amikor György még csak baba volt, és szüleivel együtt 2014-ben Új Zélandra utazott, akkor Vilmos herceg és Katalin hercegné összesen 700 darab különféle ajándékot kapott, melyet a fiuknak szántak. 

Amennyiben most a hercegek egy hivatalos esemény keretein belül ajándékot kapnak, az nem a saját, hanem a monarchia tulajdonának számít. Ez nem vonatkozik arra az esetre, ha családon belül történik ajándékozás. 

7. Nem játszhatnak iPad-en

Köztudott, hogy szüleik nem engednek sok képernyőidőt számukra. Inkább a szabad levegőn történő játékoknak, és a kreatív foglalkozásoknak a hívei. Nevelőnőjük ezzel szintén egyetért, ő szó szerint kötelezi a gyerekeket az olyan aktív időtöltésekre, mint például a biciklizés. 

+1. Nem vehetnek rész éjszakai eseményeken

Még iskolai előadásokra sem mehetnek, amennyiben az éjszaka történik. A szabályzat szerint a királyi család gyermeki tagjai – koruknál fogva – csakis nappali eseményeken jelenhetnek meg. Akkor sem mehetnek el egy esti megjelenésre, ha a szüleik meghívást kaptak rá, vagyis nem tarthatnak velük – írja a TheList.  

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagy a baj: mérgező anyag került a felhőkbe, mindenkire veszélyes

origo.hu

Ingyenes lesz januártól a tömegközlekedés

borsonline.hu

Szintet lépett Tóth Gabi és Papp Máté Bence kapcsolata: már össze is jött az első

magyarnemzet.hu

Méghogy Szoboszlai Olaszországban! Spalletti tudja, hogy mit beszél?

ripost.hu

Ezt művelte az arcával Vajna Tímea, rá se lehet ismerni – fotó

magyarnemzet.hu

Bohózatba illő öngólt szerzett a kapus a német rangadón + videó

origo.hu

Bayer Zsolt: A migránsok szabadon erőszakolhatnak Németországban - videó

travelo.hu

Videó: 400 ezer ledizzó világítja meg hazánk Karácsonyi Meseházát

life.hu

Van megoldás a bakteriális hüvelyfertőzésre: így ismerjük fel(x)

magyarnemzet.hu

Pusztító leleplezés: a most harsogó baloldalnak korábban egyáltalán nem volt baja a vendégmunkásokkal

life.hu

A soha véget nem érő PMS - a tünetek az egyes életszakaszokban eltérőek lehetnek(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Ez már háború! Jákob Zoli „amazonjai” nekiestek Virágnak

HŰHA

Alekosz kifakadt Zámbó Jimmy eladó háza miatt

HŰHA

Megdöbbentő a kontraszt: így alakult át Kulcsár Edina külseje G.w.M mellett

HŰHA

Rá sem ismerni Molnár Anikóra! Mi történt az arcával?

HŰHA

Tovább gyűrűzik A Nagy Ő lányainak botránya

HŰHA

Alig takart a felső: nagy hírt jelentett be Tolvai Renáta

HŰHA

Különleges taggal bővült Bodnár Attiláék csapata, erre senki sem számított

HŰHA

Ezt művelte az arcával Vajna Tímea, rá se lehet ismerni – fotó