Létrehozva: 2023.09.19.

Milliókat loptak Wolf András konyhájából

Az elegáns New York Kávéházból körülbelül egy éven át lopkodták a műremekeket, melyeket a hírek szerint a dörzsölt bűnözők a Facebook Marketplace-en próbáltak meg értékesíteni. 4,3 millió forint kárt okoztak, emiatt nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett alapos gyanúja miatt hallgatta ki őket a rendőrség.

Nem mindennapi bűnesetről pusmognak a New York Kávéház dolgozói: a hírek szerint a szigorú séf, Wolf András keze alól valakik ellopkodták a Zsolnay étkészlet sok tucatnyi darabját. A Ripost információi szerint a hiányra szeptember első hetében derült fény - azt nem tudni pontosan, hogy milyen körülmények között -, és azonnal óriási balhé kerekedett. A gyönyörű kávéház konyháján az összes alkalmazott lázasan kereste a darabonként is műremeknek számító, és mint ilyen, igencsak drága tányérokat, tejkiöntőket, alátéteket, de sehol sem találták.... Ekkor az egyik alkalmazott a rendőrségen feljelentést tett. A hír hallatán lapunk kérdéseket intézett a Budapest Rendőr Főkapitányság sajtóosztályához, de mire megjöhetett volna a válaszuk, megjelent egy cikk a police.hu oldalon, ami pont a témában íródott. A címe, "A porelán csábítása." 

Wolf András keze alól ellopták a terítéket (Fotó: Szabolcs László)

Pancserek 

A nyomozás a rendőrség oldalán megjelent cikk szerint nagyon gyorsan haladt, a zsaruk napok alatt megtalálták az elkövetőket, igaz olyan nagyon nehéz dolguk nem lehetetett, hiszen a "dörzsölt" bűnözők a különleges porcelánokat a Facebook Marketplace-én hirdették meg... Az eladót összekötni a New York Kávéházzal, ahol egyébként rendszeresen dolgozik az elkövető... rutinmunka lehetett. 

„A nyomozók a begyűjtött adatok alapján kutatást tartottak a volt alkalmazott, és annak – akkor még az étteremben dolgozó – egyik rokona VIII. kerületi lakásán, ahol sok konyhai porcelán- és rézedényt foglaltak le, amelyek piaci értéke körülbelül 4,3 millió forint. K. Zoltánt és L. Andrásnét előállították a kerületi rendőrkapitányságra, és nagyobb értékre elkövetett lopás bűntett alapos gyanúja miatt hallgatták ki. A 34 és 64 éves gyanúsítottak a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését nem ismerték el” - írja a police.hu-n megjelent beszámoló, melyhez fotókat is mellékeltek. 

Talán nem a legjobb ötlet a különleges és vagyonokat érő Zsolnay-t a Marketplace-en áruba bocsájtani.... (Fotó: police.hu)
Ennek a készletnek egyetlen darabja is több tízezer forintba kerül (Fotó: police.hu) 

Kerestük az ügyben Wolf Andrást is, aki udvariasan ugyan, de határozottan elzárkózott a nyilatkozattételtől. Miután tájékoztattuk arról, hogy a police.hu-n megjelent, hogy már ki is hallgatták a gyanúsítottakat, már jobb kedve kerekedett, és megemlítette, nagyon örül, hogy a Séfek Séfe című TV2-es műsornak jó nézettsége van és megjegyezte, hogy a mellékelt történet is mutatja, hogy a forgatások mellett azért kijut neki az izgalomból rendesen a civil életében is. A rendőrségi házkutatásról itt láthattok videót: 

A police.hu cikkét pedig itt olvashatjátok el

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Alföldi Róbert Istenként látni vélte, amint Magyar Péter férfi napszemüvegben focizott

origo.hu

Tört-zúzott a magából teljesen kifordult Britney Spears

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 14 recepttel segítünk, hogy finom étel kerüljön a családi asztalra

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

ripost.hu

Krausz Gábor Mikes Annával közösen jelentette be a nagy hírt, erre vártak a rajongók

mandiner.hu

Óriási zuhanás egy évtized alatt: ezek az országok lettek a legboldogtalanabbak!

origo.hu

Meghan Markle súlyos dolgot tett III. Károly királlyal

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

HŰHA

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

HŰHA

Újabb álompár van születőben? Nagy Ő Natira hajt a magyar rapper

HŰHA

"Csak dolgozni ne kelljen..." – közel félmilliót keresett egy nap alatt Aurelio

HŰHA

Szétfeszítette aprócska felsőjét Sáfrány Emese hatalmas melle - Fotó

HŰHA

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

HŰHA

Salma Hayek egyenesen a kamerába tolta hatalmas melleit – Forró fotó

HŰHA

Baukó Éva: "Biztos vagyok benne, hogy megátkoztak!"