1 éve

Ellopták a pesti üzlet kulcsát: nem hiszed el, miket vittek el

A budapesti rendőrök elfogták azt a két férfit, akik lopott kulccsal törtek be egy fővárosi optikába, a gyanú szerint 2021. szeptember 12. és 13. között.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen, akik egy optikai üzletbe törtek be Budapest IX. kerületében – írja a rendőrség.

A rendelkezésre álló adatok szerint az egyik betörő korábban ellopta az üzlethez tartozó kulcsot és a bejáratot védő rács távirányítóját, így társával rongálás nélkül tudtak behatolni a kereskedésbe, ahonnan egy laptopot, egy táblagépet, két dioptriamérő készüléket, egy kávéfőzőt, aprópénzt és több mint 200 szemüvegkeretet tulajdonítottak el legalább 7 millió forint értékben. Fotó: 123rf
A rendőrök a bűncselekmény elkövetőiként a 30 éves, budapesti B. Tamást, valamint a szintén 30 éves, budapesti W. Árpádot azonosították, akiket 2021. szeptember 15-én elfogtak. W. Árpád lakóhelyén a rendőrök megtalálták és lefoglalták a bűncselekményből származó kávéfőzőt, két szemüveget, valamint az elkövetéskor viselt ruházatot.
A párost a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a nyomozók jelentős értékre elkövetett lopás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd őrizetbe vételük mellet előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság 2021. szeptember 18-án elrendelt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!