Létrehozva: 2022.11.26.

Gyász! 63 éves korában elhunyt a legendás énekesnő

Kevesen vannak olyanok, akik ne ismerték volna a slágereit.

Egyelőre tisztázatlan okok miatt floridai otthonában elhunyt Irene Cara, a '80-as évek sztárja - írja a The Sun. Cara volt a társzerzője és ő is énekelte a Flasdance című film kultikussá vált főcímdalát, a What a feelinget, amely elnyerte a legjobb eredeti dalnak járó Oscar-díjat. Színésznőként is tevékenykedett, többek között ő játszotta a Fame című filmben Coco Hernandez szerepét.

Halálhírét sajtószóvivője, Judith Moose jelentette be Cara Twitter oldalán.

Mély szomorúsággal jelentem be a családja nevében, hogy Irene Cara elhunyt. Az Oscar-díjas színésznő, énekesnő, dalszerző és producer floridai otthonában hunyt el. Halálának oka egyelőre ismeretlen, és akkor hozzuk nyilvánosságra, amikor kellő mennyiségű információ áll rendelkezésünkre. A család kéri a sajtót, hogy engedjék magukban gyászolni őket. Irene gyönyörűen tehetséges lélek volt, akinek öröksége örökké élni fog zenéjén és filmjein keresztül.

- szólt a poszt szövege, majd hozzátette, hogy a temetés intézése folyamatban van, egy későbbi időpontban a rajongók számára megemlékezést tartanak majd.

A híresség zenét, táncot és színészetet tanult, színpadon és a TV-ben is aktívan szerepelt. Az átütő sikert a Fame című film hozta meg számára. Előadásával két Grammy-díjat is nyert, a legjobb új előadónak és a legjobb női popelőadónak járó elismerést. Később a Flashdance főcímdaláért megkapta az Oscar-díjat.

Irene később is folytatta énekesnői és színésznői karrierjét, színházakban és filmekben is szerepelt.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek