HŰHA

Szerző Doris

6 hónapja

Esztergályos Cecília bizarr vallomása: Ezt tenné, ha a halála után feltámadna

A színésznő Feltámadás Makucskán című előadásban uzsorásnőt fog alakítani.

Nehéz időszakot tudhat maga mögött Esztergályos Cecília, akinek tavaly ősszel többször is műteni kellett a csípőjét, ezért hónapokon át tartó kényszerpihenőre szorult, csak februárban térhetett vissza a színpadra. Akkor viszont a tőle megszokott elképesztő energiával tette mindezt, most pedig egy új darabot próbál, amiben egy uzsorásnőt formál meg a Feltámadás Makucskán című előadásban.

Fotó: Szabolcs László

„Az én gyermekkoromban is voltak ilyen nők, akik itt maradtak a múltból, nagyon jól emlékszem rájuk. Foszlott ruhában, foszlott rókaprémben őriztek meg valami méltóságot a letűnt időkből. Terka mama egy isteni jó karakter: uzsorásként szedi meg magát a faluban. Noha a többiek nem nézik jó szemmel a ténykedését, ez a nő nagyszerű érzékkel fektet be néha akár kétes üzletekbe is. Talán nem árulok el nagy titkot azzal, hogy halálakor sokan fellélegeznek, akik tartoztak neki. Arra azonban senki sem számít, hogy a település temetőjében nyugvó halottak feltámadnak, komoly bonyodalmakat okozva az élőknek. Az általam játszott Terka mama is visszatér, hogy behajtsa az adósságokat” - mesélte Esztergályos az Újszínháznak adott villáminterjújában.

A színésznő azt is elárulta, hogy mennyire találta meg a közös hangot a darab rendezőjével, Nagy Viktorral.
„Nagy Viktorral először a Sári bíróban dolgoztam együtt, kölcsönösen értjük és figyeljük egymást. A kollégáim között van, akivel már korábban is játszottam, van akivel most hozott össze először a sors. Szeretem őket és jó a hangulat. De hogy őszinte legyek, én már azt várom, hogy közönség előtt játszunk” – mondta lelkesen.
 A darab során nem mindennapi alaphelyzetből bontakozik ki a konfliktus: a feltámadt halottak vissza akarnak térni ahhoz az élethez, amit a halálukkal kénytelenek voltak hátrahagyni. Esztergályos elárulta, neki mi lenne az első dolga hasonló helyzetben.

„Ha lenne feltámadás, azt jelentené, hogy minden szerettem, akit valaha elveszítettem, újra velem lehetne. Így hát az első dolgom az lenne, hogy örülnék az életnek!”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!