12 hónapja

Zsarolója kitálalt Galambos Lajcsiról: Túl sok már itt a hazugság

Galambos Lajcsi kémfilmbe illő története után most megszólalt az a férfi, aki állítólag megzsarolta a trombitaművészt. Állítja, Lajcsi nem mond igazat.

Már valóban egy film forgatókönyvéhez hasonlít Galambos Lajcsi ügye. A trombitaművész néhány hete vallotta be, hogy egy több tagú banda 200 millió forinttal megzsarolta őt, azt ígérve, hogy elintézik, hogy felmentsék Lajcsit az ellene felhozott vádak alól.

Galambos Lajos állította, nem mondott igent a kétes ajánlatra, inkább értesítette a rendőrséget, akikkel együttműködve aztán kémfilmbe illő módon, lehallgatókkal buktatták le a csalókat.

Galambos Lajcsi zsarolója kitálalt

A Blikknek most megszólalt az egyik érintett férfi, aki állítja, egyedül találta ki az ötletet, és csak le akarta húzni pénzzel Lajcsit.

„Az egész egy hülye ötlet volt, amit egyedül találtam ki. Nem ismertem korábban Lajcsit, csak a sajtóból tudtam az ellene folyó ügyről. Ha úgy tetszik, az volt a célom, hogy lehúzzam Lajcsit” – mondta el a Blikknek K., aki jelenleg házi őrizetben van, és egészen másként emlékszik Lajcsi viselkedésére, mint amit a trombitaművész a médiában hangoztat.

„Lajcsi elmondta, nagy bajban van, a felesége már el is költözött tőle és fél az ítélettől. Erre mondtam neki, tudok segíteni, de az nem igaz, hogy bármilyen politikusra vagy magas beosztású tisztségviselőre hivatkoztam, erről a lehallgatási jegyzőkönyvben sincs bizonyíték” – fogalmazott a lapnak a férfi, akit néhány nappal később letartóztattak a rendőrök. „Szörnyű rossz érzés volt, hogy a kislányom és a várandós feleségem szeme láttára bilincsben visznek el. Összesen 91 napot töltöttem a börtönben, amit nem kívánok senkinek. A családomtól elzárva lenni a legnagyobb büntetés volt. Amikor megkaptam a nyomozati iratokat, talán morbidnak tűnik, de felnevettem. A mai világban ilyenért börtönbe kell zárni valakit, akit még el sem ítéltek? Ez az egész ügy túlértékelt, hiszen nem vettem át a pénzt, igazából nem történt semmi. (...) Nem volt itt se bűnbanda, se fegyveres, félelmetes bűnözők. Rossz érzés fog el, ha látom az ügyről beszélni. Ha annyira félt és nem akart üzletet, miért találkozott velem többször is?”

A férfi nem tartja arányosnak a büntetést, és úgy véli, Lajcsi nem is mond igazat.

„Értem én, hogy Lajcsi nagyot akar mondani, de túl sok már itt a hazugság...”

A lap megkereste a trombitaművészt is, ő azonban nem szerette volna kommentálni állítólagos zsarolója szavait, a bíróságra bízza az ítélethozatalt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!