Létrehozva: 2019.11.28.

Egy másik budapesti színházból már korábban kitiltották Gothár Pétert

Kiderült, nem a Katona József Színház volt az első teátrum, amelyik úgy döntött, soha többé nem akar együtt dolgozni Gothár Péterrel. Úgy tudni, korábban egy másik színház igazgatója is eltávolította őt, mert fellázadt a rendező ellen a társulat. Mindenki találgat, melyik intézményről van szó, hiszen természetesen ezt az ügyet is csendben intézték a színházcsinálók.

Nem véletlenül emlegette Gothár Péter szellemi bázisaként, szeretett munkahelyeként a Katona József Színházat. A Máté Gábor vezette intézmény volt az utolsó mentsvára, mert a legtöbb helyen már évek óta köszönik, de nem kérnek belőle.

Fotó: MTI

A Ripost úgy értesült: volt egy másik fővárosi színház is, ahonnan kitiltották, mert a társulat nem bírta elviselni Gothár stílusát, agresszív viselkedését. Értesülésünkre a „nemgogol” nevű színházi blog is ráerősít, amelyből az is kiderül: külön testületi ülést hívtak össze, hogy kezeljék a helyzetet. Az ott dolgozó színészek arra kérték a vezetőséget: Gothár soha többé ne rendezzen náluk.

A vezetőség fejet hajtott a társulat döntése előtt, így közölték is a Nemzet Művészével, hogy távoznia kell. Úgy tudni – és a blogbejegyzés is erre enged következtetni – hogy a szexuális zaklatással megbukott rendező végig agresszív volt a művészekkel és megalázó helyzetbe hozta őket. Állítólag ott szexuális visszaélésig nem mert elmenni, bár az áldozatok vallomásainak részletei nem ismertek. Az viszont igen, hogy egyáltalán nem állt a rendezőtől távol, hogy vulgáris kifejezéseket használjon, ha a folyosón összefutott egy színésznővel…

Mint a példa mutatja, ez a fővárosi színház sem beszélt a nyilvánosság előtt. Akárcsak legutóbb a Katona. Jobbnak látták ők is szépen csendben rendezni az ügyet... Gothár így nyugodt szívvel folytathatta szégyenteljes dolgait. Mindenki találgat, hogy melyik teátrumban történhetett a korábbi kitiltás.

A Ripost több budapesti színházat is megkeresett, ahol rendezett Gothár. Az Örkény Színháztól érkezett válasz szerint náluk 2013 óta nem rendez a szexuális zaklatáson kapott művész.

„Gothár Péter meghívásával kapcsolatban az Örkény István Színházban semmiféle testületi döntés nem született. Gothár Péter színházunkban utoljára a Kék Angyal című előadást rendezte 2013-ban. Visszahívására azért nem került sor, mert a színház az utóbbi években a korábbitól eltérő színházszakmai, stiláris alkotói utat követ” – reagált a színház lapunk megkeresésére.

A Thália Színház azt közölte lapunkkal: nálunk sem született ilyen testületi döntés. „Egyszer felmerült Gothár Péter esetleges meghívása, de időpont egyeztetési problémák miatt végül tárgyalási szakaszba nem került.„

Lapzártánkig nem kaptunk választ a Radnóti Színháztól és a Pesti Színháztól.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország válasza a hadüzenetre

origo.hu

Bemutatjuk Magyar Péter legnevetségesebb talpnyalóját, Puzsér Róbertet

borsonline.hu

Elképesztő örömhírre érkezett haza Tilla: babákkal bővül a család

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

hirtv.hu

Varga Mihály: a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára + videó

origo.hu

Hihetetlen dolog derült ki Marics Peti randizási szokásairól

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Három luxusautó árát hordja Kasza Tibi a karján?

HŰHA

Ez nem semmi! Herceg Letícia elárulta, milyen lesz az új luxusotthonuk

HŰHA

Áll a bál: Kiakadtak a kommentelők a Házasság első látásra fináléján

HŰHA

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

HŰHA

Barackpopsit „gyúrt” magának Lissák Laura - Fotó

HŰHA

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

HŰHA

Szétfeszítette aprócska felsőjét Sáfrány Emese hatalmas melle - Fotó

HŰHA

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról