Létrehozva: 2019.10.21.

Rémisztő, mire ébredt a világhírű magyar zenész: idegenek voltak a lakásban

A hegedűművész éjjel a padló recsegésére ébredt, nem sokkal később pedig kiderült, hogy betörők járnak náluk.

Rémisztő éjszakája volt a 45 éves Edvin Martonnak. A hegedűművész, két gyermeke és a felesége is az emeleten aludt, amikor a napokban éjjel betörtek az otthonukba. Még időben felébredt a zajra, így a tolvajok elszeleltek. Szerencsére a családjának nem esett bántódása, ráadásul az őrizetlenül hagyott, hétmillió dolláros (2 milliárd forint) értékű Stradivari hegedűt sem vették észre a besurranók.

„Belegondolni sem merek, milyen tragikusan végződhetett volna az éjszaka, nagyon megijedtem, még mindig nem hagynak nyugodni a történtek” – ismerte el a Blikknek Edvin Marton. A világhírű hegedűművész erdőszéli otthonába ketten törtek be az éj leple alatt. Dolgozószobájának ablaka maradt nyitva bukóra, amelyet felfeszítettek. Balszerencséjükre a padló hangosan recsegett a talpuk alatt, amire a ház ura felriadt.

„Először csak füleltem, mi lehet ez a zaj, de amint ráeszméltem, ezek nem a gyerekek, kikeltem az ágyból, majd elindultam a gyakorlószobám felé. Rögtön az villant be, hogy a Stradivari ott van, a legrosszabb gondolatok cikáztak a fejemben” – mondta Marton, aki felkapcsolta a villanyt, ami alaposan ráijesztett a betörőkre, ugyanis az ablakon keresztül ki is ugrottak, a zenész pedig a kivilágított kerten keresztül látta, ahogy mindketten az erdő felé menekülnek.

„Még éppen időben kelhettem. Szerencsére semmi nem tűnt el, a hegedű is érintetlen maradt. Nem lehetek benne biztos, de úgy gondolom, nem célirányosan törtek be. Szerintem nem tudták, ki lakik itt, és hogy a Stradivari is itt van” – mondta, hozzátéve: a hegedű mindössze egy napig volt az otthonában. Egy tévéfelvételre készült, és gyakorolnia kellett az egyébként rendszerint egy széfben elzárva őrzött hangszeren.

„Ez a rendkívül értékes hegedű nem az enyém, csupán a jogot nyertem el arra, hogy használjam. A december 8-i Kings on Ice Budapest arénás műkorcsolyagálán is ezen játszom” – utalt arra a művész, hogy hamarosan Jevgenyij Pljuscsenko, Agyelina Szotnyikova, Julija Lipnyickaja, Juko Kavaguti és Aleszandr Szmirnov közreműködésével ad majd koncertet.

„Az ilyen eseményeken komoly biztonsági intézkedések vannak, volt, hogy harminc testőr vigyázta a hegedűt. Felfoghatatlan, hogy a betörés pont most, ilyen körülmények között történt. Nekem nincs biztosításom a hangszerre, de a német vállalatnak, amelynek a tulajdonát képzi, egészen biztosan van. Örülök, hogy a Stradivarinak nem kélt lába, de ami a legfontosabb, a családból senkinek nem történt baja. A többiek szerencsére végigaludták az egészet, a feleségemnek is csak reggel meséltem el a történteket” – tette hozzá Marton.

Nem először törtek be egyébként Edvin Martonhoz. „Tizenöt évvel ezelőtt történt az eset, még a Szépvölgyi úton béreltem lakást, amikor éjszaka, szintén a zajra felébredve egy idegen férfit találtam a hűtő előtt. Futni kezdett a laptopommal a kezében, ezért utánaeredtem. Utolértem, visszakísértem a nappaliba, ahol megvártuk a rendőröket” – idézte fel.

Ez is érdekelhet

origo.hu

A börtönt, ahol nincsenek őrök, a rabok pedig szabadon mozoghatnak és szexelhetnek

origo.hu

Szüzessége elvesztéséről beszélt Tóth Andi

borsonline.hu

„Tökéletesen passzol” – Szoboszlai váratlan helyről kapott segítséget

mandiner.hu

Spanyolország döntött: fokozza a nyomást Magyarországon

ripost.hu

Veszély Enyingen: iskola közelében vert tanyát egy ragadozó - Fotó

hirtv.hu

Napi aktuális – ... + videó

origo.hu

Majd kiesnek a szűk felsőből Penélope Cruz hatalmas mellei

travelo.hu

Ebben a veszprémi községben állítják fel a világ legnagyobb kopjafáját

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

magyarnemzet.hu

Budai Gyula feljelentést tett, Szabó Tímea szerint szép lett a Lánchíd + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

"Csak dolgozni ne kelljen..." – közel félmilliót keresett egy nap alatt Aurelio

HŰHA

„Hű, de taplón beszél” — új szerelme miatt féltik Berki Mazsit

HŰHA

Aurelio mégsem változott meg? Videóban őrjöng az interneten

HŰHA

Ez már döfi: menő szexjátékot reklámoz a TV2 sztárja - Videó

HŰHA

Se bugyi, se más? Tolvai Reni alig valamiben borzolta a kedélyeket

HŰHA

Kelemen Anna elárulta: Ezért írogatnak neki huszonéves fiúk

HŰHA

Mazsi mellbimbója átszúrta falatnyi felsőjét, így illegette magát - Videó

HŰHA

„Gyönyörű” - Dekoltált felsőben, melleit összenyomva szelfizett Tóth Gabi