5 éve

Életét kockáztatja a megszállott színésznő a fiatalságért

Egy olyan baktériumot használ a fiatalodásra, amelyrõl még alig lehet tudni valamit.

Egy 45 éves német színésznő kockára teszi az életét az örök fiatalság reményében azzal, hogy 3,5 millió éves Szibériából származó baktériumokat injekcióz a testébe.

A müncheni Manoush már három hónapja Bacillus F kivonatot juttat a véráramába, és állítása szerint egyre fiatalabbnak érzi magát. A baktériumokat a tudósok 2009-ben fedezték fel a szibériai örök jégrétegben, és tudományos szenzációnak tartották.

A Bacillus F-ben nem található meg az öregedés génje, így elvileg segíthet az emberi élet meghosszabbításában is. Az egy gyermeket nevelő német színésznőnek viszont nem ez az első próbálkozása a fiatalodásra, az elmúlt húsz évben már 41 ezer eurót (12 millió forint) költött plasztikai műtétekre, mert úgy tartja, hogy az öregedés csak egy betegség.

Azt mondja, hogy az új kezelések kezdete óta a bőre olyan puha lett, mint a babáké, és tornázni is sokkal tovább tud. Az eljárás még kísérleti fázisban van, ezért a nő saját magát kezeli, de a vérét rendszeresen orvosok vizsgálják – írja a Daily Mail.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!