5 éve

Rossz vége lesz a lázadásnak: Elvehetik Hujber Feri gyermekeit

Nagy ára lehet annak, hogy a drogbirtoklásért elítélt színész megmakacsolta magát, és a közösségi oldalon közölte, soha nem hagyja abba a füvezést...

Érthetetlen, hogy Hujber Ferenc miért döntött úgy, hogy szembe megy  a törvény betűjével, de tény, hogy teljes mellszélességgel kiáll büntetendő életmódja mellett.

Ahogyan arról a %RIPOST% is beszámolt, a színész a közösségi oldalon jelentette ki, hogy nem hagy föl a fűfogyasztással, mi több, egész életén át megtartja tiltott szenvedélyét.

Arra a jelek szerint még csak nem is gondol, hogy ez a magatartás milyen hatással lehet családjára, főként kiskorú gyermekeire. Azzal pedig végképp nem számolt, hogy  a magyar jog szerint, minden magyar állampolgárnak, aki olvasta bejegyzését, jelentési kötelezettséggel tartozik a hatóságok felé. Az ilyenkor követendő eljárásról Droppa Éva gyermekvédelmi szakértő beszélt a %RIPOST%- nak.

Ha bárkinek tudomására jut, hogy egy szülő a magatartásával, vagy életvitelével veszélyezteti a gyermekeit, állampolgári kötelessége azt jelenteni a szakhatóság felé.

Ezt követően a helyileg illetékes gyermekjóléti szolgálat munkatársa kimegy  a családhoz és ellenőrzi, hogy a veszély valós-e. Ha úgy látja, hogy a szülőkkel folytatott beszélgetés nem elegendő, akkor alapellátásba veszi a gyermeket, vagy gyermekeket. Ilyenkor heti rendszerességgel látogatják a családot és készítenek egy cselekvési tervet, illetve előírnak a szülők számára egy magatartás szabályzatot melyek betartását folyamatosan ellenőrzik"

- nyilatkozta a szakember, aki elárulta, a folyamatnak és a hatóság lehetőségeinek ezzel koránt sincs vége.

"Ha a szülő, vagy  a szülők továbbra sem működnek együtt, akkor a szolgálat védelembevételi javaslatot tesz a gyámhatóságnak. Ekkor a gyámügyi szakemberek veszik kézbe a dolgok menetét. Egy tárgyalás keretében figyelmeztetik a szülőket, hogy ha nem tartják be a magatartási szabályokat, akkor más eljárás alá vonják őket. Ennek a vége akár a gyermekek családból való kiemelése is lehet, melyre számos példa van idehaza is"

- jelentette ki Droppa Éva.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!