Létrehozva: 2017.01.29.

Készítsd el fillérekből Fodor Zsóka ízletes menüjét!

A népszerû színésznõ nemcsak a színpadon, de a konyhában is csodákra képes! Magdi anyus fõztjénél nincs is jobb! Ráadásul a pénztárcádat is kíméli!

Rakott padlizsán

Hozzávalók:


4 darab közepes méretű padlizsán


1 evőkanál szárított bazsalikomlevél


1 dl olívaolaj


2 teáskanál só


80 dkg darált sertés vagy pulykahús


15 dkg reszelt mozzarella sajt


4 tojás sárgája


8 dkg vaj


6,5 dl tej


8 dkg liszt


1 kis fej vöröshagyma


4 gerezd fokhagyma


1 csomag petrezselyem


1 teáskanál só


a tálaláshoz:


fél dl olívaolaj


4 darab paradicsom


2 csomag apróra vágott korianderlevél


1 teáskanál só

 

Elkészítése:
A krémszósz elkészítéséhez a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd megsózzuk és felöntjük tejjel. Habverővel simára keverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáit.

A darált húst a padlizsán megmaradt olívaolajos-bazsalikomos fűszeres olajában lepirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát, majd még 5 percig pirítjuk.

A krémszószt összekeverjük a lepirított darált hússal és a finomra vágott petrezselyemmel. A grillezett padlizsánszeleteket egy hőálló edény aljára helyezzük, majd befedjük a húsos krémszósszal. A rétegezést addig ismételjük, amíg elfogy a grillezett padlizsán és a húsos krémszósz. A legfelső húsos réteget megszórjuk reszelt sajttal, majd grillrácsra helyezzük és lefedjük.

35 perc alatt megsütjük. A paradicsomot félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, ezután először csíkokra, majd kockákra vágjuk. A korianderlevelet finomra vágjuk. Egy keverőtálban összekeverjük az olívaolajat, az apróra vágott korianderlevelet, a sót és a paradicsomot.

Az elkészült ételből egy tálalókanálnyi mennyiséget tányérra tálalunk. Meglocsoljuk a paradicsomos olajjal, és melegen kínáljuk.

Török grízes desszert eperrel

Hozzávalók:


10 dkg vaj


20 dkg búzadara


3 dl tej


3 dl víz


5 dkg cukor


csipet só

 

Elkészítése:
A grízhez lábasban felolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a darát, majd állandó kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg enyhe aranybarna színt kap, kb. 5 percig. Közben a cukorral, csipet sóval felmelegítjük a tejet a vízzel.

Amikor a gríz megpirult, felöntjük a folyadékkal, és addig főzzük, amíg teljesen megpuhul, felveszi az összes tejet, és darabossá áll össze. Lezárjuk a lángot, a lábasra egy lap konyhai papírtörlőt, vagy konyharuhát teszünk, ráhelyezzük a fedőt, így hagyjuk állni 15 percig. A grízt szuflatálkákba, vagy formákba nyomkodjuk, majd kiborítjuk. Sárgabaracklekvárral díszítjük.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek