RETRO RÁDIÓ

Készítsd el fillérekből Fodor Zsóka ízletes menüjét!

Készítsd el fillérekből Fodor Zsóka ízletes menüjét!
T.B.
Szerző
T.B.
Létrehozva2017. 01. 29. 12:10

A népszerû színésznõ nemcsak a színpadon, de a konyhában is csodákra képes! Magdi anyus fõztjénél nincs is jobb! Ráadásul a pénztárcádat is kíméli!

Rakott padlizsán

Hozzávalók:


4 darab közepes méretű padlizsán


1 evőkanál szárított bazsalikomlevél


1 dl olívaolaj


2 teáskanál só


80 dkg darált sertés vagy pulykahús


15 dkg reszelt mozzarella sajt


4 tojás sárgája


8 dkg vaj


6,5 dl tej


8 dkg liszt


1 kis fej vöröshagyma


4 gerezd fokhagyma


1 csomag petrezselyem


1 teáskanál só


a tálaláshoz:


fél dl olívaolaj


4 darab paradicsom


2 csomag apróra vágott korianderlevél


1 teáskanál só

 

Elkészítése:
A krémszósz elkészítéséhez a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd megsózzuk és felöntjük tejjel. Habverővel simára keverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáit.

A darált húst a padlizsán megmaradt olívaolajos-bazsalikomos fűszeres olajában lepirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát és a szeletelt fokhagymát, majd még 5 percig pirítjuk.

A krémszószt összekeverjük a lepirított darált hússal és a finomra vágott petrezselyemmel. A grillezett padlizsánszeleteket egy hőálló edény aljára helyezzük, majd befedjük a húsos krémszósszal. A rétegezést addig ismételjük, amíg elfogy a grillezett padlizsán és a húsos krémszósz. A legfelső húsos réteget megszórjuk reszelt sajttal, majd grillrácsra helyezzük és lefedjük.

35 perc alatt megsütjük. A paradicsomot félbevágjuk, belsejét kikaparjuk, ezután először csíkokra, majd kockákra vágjuk. A korianderlevelet finomra vágjuk. Egy keverőtálban összekeverjük az olívaolajat, az apróra vágott korianderlevelet, a sót és a paradicsomot.

Az elkészült ételből egy tálalókanálnyi mennyiséget tányérra tálalunk. Meglocsoljuk a paradicsomos olajjal, és melegen kínáljuk.

Török grízes desszert eperrel

Hozzávalók:


10 dkg vaj


20 dkg búzadara


3 dl tej


3 dl víz


5 dkg cukor


csipet só

 

Elkészítése:
A grízhez lábasban felolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a darát, majd állandó kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg enyhe aranybarna színt kap, kb. 5 percig. Közben a cukorral, csipet sóval felmelegítjük a tejet a vízzel.

Amikor a gríz megpirult, felöntjük a folyadékkal, és addig főzzük, amíg teljesen megpuhul, felveszi az összes tejet, és darabossá áll össze. Lezárjuk a lángot, a lábasra egy lap konyhai papírtörlőt, vagy konyharuhát teszünk, ráhelyezzük a fedőt, így hagyjuk állni 15 percig. A grízt szuflatálkákba, vagy formákba nyomkodjuk, majd kiborítjuk. Sárgabaracklekvárral díszítjük.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.