Áfonyás-diós töltött csirkemell zelleres krumplipürével
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 10 dkg aszalt vörös áfonya
- 5 dkg méz
- 10 dkg dió
- 5 dkg vaj
- -kakukkfű
- 4 cl konyak
- só
- bors
A körethez:
- 20 dkg burgonya
- 20 dkg zellergumó
- kevés vaj és főzőtejszín
- só
- fehér bors
Elkészítése:
A tölteléket a szeletek közepére helyezzük, majd feltekerjük roládnak, végeit pedig megtűzzük. A töltelékhez egy vágódeszkán felaprítjuk az aszalt vörös áfonyát. A diót durvára vágjuk, egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A kakukkfű leveleit lecsipkedjük az ágról, és egy nagyobb keverőtálba szórjuk. Vajjal alaposan összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, esetleg konyakkal bolondítjuk meg. Majd mézet csurgatunk hozzá, legvégül pedig az aprított diót és áfonyát is alaposan belekeverjük. Az elkészült tölteléket a csirkemellbe töltjük.
A csirkemellet egy forró serpenyőben kevés zsiradékon minden oldalán kb. 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük, majd tepsibe tesszük, és 20 perc alatt közepesen meleg sütőben megsütjük.
A körethez a megtisztított krumplit és zellert sós vízben puhára főzzük, vajjal és főzőtejszínnel pürésítjük, fehér borssal ízesítjük.
A töltött csirkemelleket szeletelve tálaljuk a frissen elkészült zellerpürével.
Joghurttorta
Hozzávalók:
- fél kiló gyümölcs (ízlés szerint)
- 2 pohár natúr joghurt
- tejszín
- citromhéj
- zselatin
Elkészítése:
Melegítsük fel a tejszínt, majd rakjuk félre egy kicsit hűlni. Aztán keverjük csomómentesre a joghurttal és a zselatinnal. Reszeljünk bele egy egész citrom héját. Vágjuk fel a gyümölcsöt apró darabokra, szórjuk egy formába, és öntsük hozzá a masszát, majd rakjuk be a hűtőbe. Hagyjuk állni két-három óráig és már tálalhatjuk is!