5°C
9°C

Miklós névnapja

RETRO RÁDIÓ

Fillérekből elkészítheted Demcsák Zsuzsa szilveszteri menüjét!

Fillérekből elkészítheted Demcsák Zsuzsa szilveszteri menüjét!
T.B.
Szerző
T.B.
Létrehozva2016. 12. 31. 13:00

A csinos mûsorvezetõ elképesztõen ügyesen bánik a fakanállal is! Ha elkészíted ezt a receptet, megnyalod mind a tíz ujjad!

Mozzarellás csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg filézett csirkemell

  • mozzarella

  • fejenként 2-3 szem krumpli

  • sült csirke fűszersó

    A csirkemelleket szép szeletekre vágom, enyhén kiklopfolom, és sült csirke fűszersóba beforgatom. Oldalanként egy-egy percig odakapatom egy serpenyőben, majd amíg még meleg, addig ráteszek egy-egy szelet mozzarellát, hogy már egy kicsit ráolvadjon, mielőtt a sütőbe kerül. Krumplit ízlés szerint főzzük vagy süssük.

    Pácolt eper borhabban

    Hozzávalók:

  •  1 kg eper

  • méz

  • balzsamecet

  • 1 üveg édes Tokaji szamorodni

  • 6 tojás

  • barna cukor

    Az epreket megmosom, kettévágom, majd a felforralt balzsamecetben, amihez nagyjából egy pohár mézet öntök, megforgatom, kicsit összeforralom. A balzsamecettel vigyázni kell, mert elég erős lesz a kipárolgása. Az ecetben pácolt epreket tányérokba teszem. A tűz fölött habüstben a hat darab tojást gyors kevergetés mellett habbá verem, közben hozzáadom az üveg szamorodni 3/4-ét. Gyorsan kell kevergetni, különben omlett lesz belőle. Ha kész van, akkor leveszem a tűzről, és még kavargatom, hogy egy kicsit hűljön, majd az eprekre öntöm. Ha gyönyörűen befedte az epreket, akkor megszórom barna cukorral a habot, és egy-egy percig a sütőbe teszem, hogy a barna cukor szépen ráolvadjon.

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.