A csirkemelleket szép szeletekre vágom, enyhén kiklopfolom, és sült csirke fűszersóba beforgatom. Oldalanként egy-egy percig odakapatom egy serpenyőben, majd amíg még meleg, addig ráteszek egy-egy szelet mozzarellát, hogy már egy kicsit ráolvadjon, mielőtt a sütőbe kerül. Krumplit ízlés szerint főzzük vagy süssük.
Pácolt eper borhabban
Hozzávalók:
1 kg eper
méz
balzsamecet
1 üveg édes Tokaji szamorodni
6 tojás
barna cukor
Az epreket megmosom, kettévágom, majd a felforralt balzsamecetben, amihez nagyjából egy pohár mézet öntök, megforgatom, kicsit összeforralom. A balzsamecettel vigyázni kell, mert elég erős lesz a kipárolgása. Az ecetben pácolt epreket tányérokba teszem. A tűz fölött habüstben a hat darab tojást gyors kevergetés mellett habbá verem, közben hozzáadom az üveg szamorodni 3/4-ét. Gyorsan kell kevergetni, különben omlett lesz belőle. Ha kész van, akkor leveszem a tűzről, és még kavargatom, hogy egy kicsit hűljön, majd az eprekre öntöm. Ha gyönyörűen befedte az epreket, akkor megszórom barna cukorral a habot, és egy-egy percig a sütőbe teszem, hogy a barna cukor szépen ráolvadjon.