Létrehozva: 2020.12.25.

Karácsonyi csoda: így lépeget egyedül az SMA-s csöpp Zente

Egy ország figyeli mindig izgatottan hogyan fejlődik a kis Zente. Most az ünnepek alkalmával varázslatos videót osztott meg az SMA-s kisfiú édesanyja.

Az egész ország összefogott tavaly a kis Zentéért, akinek 700 milliós gyógyszerre volt szüksége, hogy esélye legyen a teljes életre. A Zolgensma nevű gyógyszert megkapta, azóta pedig szépen fejlődik és erről az édesanyja rendszeresen tájékoztatja a csöpp kisfiúért aggódókat.

Zente már két és fél éves múlt, folyamatos fejlesztéseken vesz részt, sőt néhány hónapja óvodába is kezdett járni és természetesen imádja. A mosolygós kisfiú hónapról hónapra szépen fejlődik.Az anyuka most egy olyan videót osztott meg, amiből kiderül, Zente újabb mérföldkőhöz érkezett a gyógyulásban. A gyermek már képes egyedül állni és lépegetni próbál!

„Azt hiszem mára mindenki elfáradt. Mi is, de valahogy ez egy jól eső fáradtság. Az utóbbi hetek számunkra elég szerencsétlenül alakultak, ahogy mondani szokás ”csőstül jött a baj„. Szerencsére semmi végzetes, de azért a bosszúság az bosszúság. A karácsonyi ”hajtás„ a vírus miatt kicsit rendhagyóra sikerült, pont ilyen lesz a következő három nap is. Itthon leszünk hárman, nagy dolgokat félre téve egész nap játszunk és mesét olvasunk majd. Szinte jobban várom, mint Zente! - kezdte az anyuka a beszámolóban.

Ez a harmadik közös karacsonyunk, de a legizgalmasabb is. Idén már elég okos volt, hogy megértse mit ünneplünk és az adventi várakozás időszaka is hamisítatlanul telt. Egész nap karácsonyi dalokat énekelt, és lelkesen segített a kézzel készült ajándékok vagy akár a mézeskalács megalkotásában.

Az pedig, hogy idén is meglepett minket valami csodálatos újdonsággal minden évben titkon remélt vágyam.

Azt hiszem mára mindenki elfáradt. Mi is, de valahogy ez egy jól eső fáradtság. Az utóbbi hetek számunkra elég... Közzétette: Zente SMA 1 Tiny Hero – Stronger than SMA2020. december 24., csütörtök

 

 

Az első karácsonyon, majdnem 10 hónapos korában képes volt ülve maradni kb. fél percig, tavaly a második karácsonyon közel 22 hónaposan ülésből ha előre bukott képes lett ismét felülni, idén pedig a videón látható csodát hozta!

Fél éve azért küzdött, hogy sikerüljön állni, most pedig ez a kisfiú, akinek nem csak a lába, hanem minden egyes izma egyformán gyenge, áll, saját lábán, segítség nélkül, és lépegetni próbál. A gyönge kis kezeivel egyedül segíti magát előre! Nincs már ott a járássegítő biztonsága aminek neki lehet dőlni ha elfárad.

Megmutatom az első próbálkozást. Szavakkal nem leírható mit is éreztem azokban a percekben, ezért ha ennek az érzésnek csak egy töredékét sikerül most átadnom Neked már az is csodás!

Nyugalmas, szeretetteljes karácsonyt kívánunk mindenkinek!” - zárta sorait az anyuka.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezeknek a használt autóknak a kilométeróráját tekerik vissza a leggyakrabban Magyarországon

origo.hu

Nagy a baj: katonákat küld Ukrajnába az Egyesült Államok

borsonline.hu

Elképesztő tündércukiság: legfrissebb fotóján Berki Emma tiszta apukája!

mandiner.hu

Hazatelefonált a 46 éve az űrbe küldött Voyager-1 űrszonda

metropol.hu

Őrjöngenek a magyarok; kiderült, ki lehet Szoboszlai új edzője

hirtv.hu

Závecz: kockázatos lenne a Fidesznek visszaléptetni Szentkirályi Alexandrát

origo.hu

Meglepő véleménye van a modellkedésről Kiszel Tünde lányának

astronet.hu

Április havi horoszkóp: nagy felismeréseket tehetünk

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegy, akiknek most nagyon kerülniük kell a konfliktusokat

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-