RETRO RÁDIÓ

Hazaiból főz fura thai kajákat a gasztronómia fenegyereke

Hazaiból főz fura thai kajákat a gasztronómia fenegyereke
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2020. 03. 12. 22:00

Kakashere, tengerisün, vízibivaly – ilyen és hasonlóan izgalmas alapanyagokkal borzolja a kedélyeket a hazai gasztrovilág Thaiföldet is megjárt fenegyereke, Varga Dániel séf.

Első éttermét rendhagyó módon a lakótelepek tövében, az óbudai Flórián téren nyitotta Varga Dániel, és alig telt el néhány hónap, közönségdíjas lett a Millenáris Parkban tartott Gourmet Fesztiválon.

Fotó: Aum

Az ínyencek gyorsan megtalálták a különleges helyet a toronyházak tövében is. Most pedig az Aum beköltözött a belvárosba, a gasztronómia világában gyorsan ismertté vált séf Budapest szívében nyitotta második, szintén ázsiai-magyar fúziós progresszív konyhát képviselő éttermét.

Varga Dániel. (Fotó: Aum)

„Nem a trendeket követjük, fontos a fantázia, a kreativitás, a játék, célunk az alapanyagok valódi ízének bemutatása. A legfontosabb, hogy a vendégeinket elvihessük egy ázsiai körutazásra, olykor meghökkentő, játékos stílusban elvarázsoljuk őket és elégedetten, élménnyel távozzanak tőlünk” – mondta a Ripost-nak Varga Dániel, aki öt évig Thaiföldön élt, onnan hozta az ázsiai ízek szeretetét. A vendégek az ételek mellé mesét is kapnak: a fogások bemutatása a szerviz fontos része. Az ázsiai fűszereket itthon, Szigetszentmiklóson termesztik, és több olyan hazai beszállítóval dolgoznak, akikre igazán büszkék: a vizibivaly például a Mátrából érkezik, a mangalica Zebegényből, a fürj a Vajdaságból, a paradicsom pedig Fótról.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.