3 éve

Európa megmaradása a tét

Az európai parlamenti (EP-) választás tétje Európa megmaradása, mert jelenleg alapvetõen veszélyezteti az Európai Uniót a tömeges migráció - jelentette ki a Fidesz kommunikációs igazgatója,

Hidvéghi Balázs az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy az európai keresztény kulturális közeg fontos érték, amelyet meg kell védeni attól, hogy feloldódjon egy kívülről irányított és ránk erőltetett migrációs hullámban.

Ez azt jelenti, hogy az EP-választások 40 éves történetében még soha nem volt akkora tétje ilyen választásnak, mint most.

A bevándorlási krízishelyzet megmutatta, hogy veszélybe kerül az európai együttműködés, a belső határok átjárhatósága, az európai emberek biztonsága akkor, ha az EU nem védi meg önmagát.

Ebben a helyzetben helyre kell állítani és meg kell erősíteni a közösség külső határainak védelmét. Továbbá ki kell mondani, hogy az erőltetett bevándorlás nem jelenthet megoldást Európa munkaerő-piaci és demográfiai problémáira.

Hidvéghi Balázs arról is beszélt, hogy a Fidesz és szövetségese, a KDNP megalakulásuk óta elkötelezett Európa-barát politikai erők. Azt gondolják, hogy magyar nemzeti érdek az európai országok együttműködése.

Azonban olyan Európában hisznek, amely szuverén nemzetek együttműködésére épül. Tehát

az EU akkor sikeres, ha abban a nemzetek közösségének akarata jelenik meg, és Brüsszel meghallja az emberek véleményét.

A kommunikációs igazgató úgy vélekedett, hogy az elmúlt évek bevándorláspárti brüsszeli politikája elhibázott és nem az európai nemzetek érdekeit szolgálja. Ezt a rossz politikát pedig meg kell változtatni.

A Fidesz-KDNP-nek az a véleménye, hogy a magyar európai parlamenti képviselőknek a magyarok érdekeit kell képviselniük Brüsszelben és nem Brüsszel érdekeit Magyarországon.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!