4 éve

Halász János: nem hagyjuk, hogy a határvédelem elvételével zsaroljanak

A Sargentini-jelentésre válaszul benyújtott kormánypárti határozati javaslat a Fidesz-frakció szóvivõjének közlése szerint arról szól, hogy Magyarország nem hagyja zsarolni magát a határvédelem ügyével.

Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője közölte:

A Fidesz-KDNP frakciószövetség megtárgyalta, és az Országgyűlés elé került a határozati javaslat, amelyet válaszul küldenek a brüsszeli bevándorláspárti politikusok zsarolására.

A Sargentini-jelentés ugyanis egy zsarolás, amelynek az a célja, hogy elvegyék Magyarországtól a határvédelem jogát - értékelt. Mi pedig nem hagyjuk, hogy a határvédelem elvételével zsaroljanak - mondta Halász János, hozzátéve: erről szól a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és a Magyarországgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló határozati javaslat.

A javaslatban felszólítják a kormányt, hogy ne engedjen a zsarolásnak, és ne engedje, hogy elvegyék Magyarországtól a határvédelem jogát.

Emlékeztetjük a brüsszeli bevándorláspárti politikusokat, hogy Európa határait és az európaiak biztonságát ma is meg kell védeni - folytatta. Halász János szerint Magyarország, ahogy történelmében oly sokszor, az elmúlt években is Európa határait védte, és megdöbbentő, hogy az Európai Parlament bevándorlást támogató képviselői ezért elítélik. Kiemelte: a javaslatban kijelentik, hogy Magyarország most is maga védi határait. Fenn fogjuk tartani a kerítést, és nem engedjük, hogy elvegyék tőlünk a határvédelem jogát - nyomatékosította.

Emellett felkérik a kormányt, hogy utasítsa vissza a Magyarország elleni rágalmakat. Örömmel látták - jegyezte meg a szóvivő -, hogy egy hétfői kormánydöntés alapján jogi lépések lesznek a csalással elfogadott jelentés miatt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!