Létrehozva: 2024.10.14. 15:30
Módosítva: 2024.10.14. 16:06

Érik az újabb botrány: felháborító dolgot művelt Naomi Campbell

Döbbenetes dolgokat állapított meg a bizottság.

2005 augusztusában hatalmas hurrikán csapott le az Egyesült Államokra. A Katrina névre keresztelt szélvihar sok ember életét követelte.

Visszaélt a hurrikán áldozatainak gyűjtött pénzzel az ismert modell / Fotó: AFP

A Naomi Campbell még abban az évben megalapította a Fashion for Relief (Divat a segítségért) nevű szervezetet a Katrina hurrikán áldozatainak támogatására. Később a hangsúlyt áthelyezte arra, hogy pénzt gyűjtsön afrikai oktatási programokra. Ám az Egyesült Királyság jótékonysági szervezeteket felügyelő szervezete úgy látta, a volt modell alapítványa nem arra költi a pénzt, amire gyűjti. A felügyelőbizottság közleményt adott ki, amelyben kifejtették, hogy a szervezet kiadásai nem voltak ésszerűek, Campbellt pedig öt évre eltiltották attól, hogy bármilyen jótékonysági szervezet kurátora legyen.

A 2021-ben indult vizsgálatot követően a szervezetet idén márciusban feloszlatták. A vizsgálat után a felügyelő szerv 344 000 fontot, azaz körülbelül 170 millió forintot szerzett vissza az elpazarolt pénzből, amelyet két másik nonprofit szervezet között osztanak szét.

Naomi Campbell számos hírességet és a brit királyi család tagjait is rábeszélte, hogy részt vegyenek a Fashion for Relief rendezvényein Paris Hilton, Justin Bieber, Kendall Jenner, András herceg volt felesége, Sarah Ferguson és lányuk, Beatrice hercegnő mellett.

A volt modellt régóta vádolják azzal, hogy gőgös és úgy viselkedik, mint egy primadonna. 2006-ban New Yorkban elítélték, mert a mobilját a házvezetőnőjéhez vágta. Közmunkára ítélték, szemetet kellett szednie, amelyhez rendszeresen dizájnerruhában, köztük egy Dolce & Gabbana összeállításban jelent meg - írja a Life.hu.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek