Létrehozva: 2024.09.27. 12:30

Ezt nem teszi zsebre Harry herceg: keményen odaszúrt neki Károly király

Az uralkodó egyértelművé tette a helyzetet.

Az utóbbi időben egyre jobban elmélyült a szakadék Harry herceg és királyi család között. Pedig korábban több kísérlet is volt mindkét fél részéről, hogy rendezzék a viszonyukat.

Interview du prince Harry pour la chaine ITV
Harryről egy szót sem ejtett legutóbbi beszédében a király Fotó: Northfoto

Ám az uralkodó a napokban elmondott beszédében finom utalt arra, hogy a megbékélésre egyre kevesebb esély van. Míg a III. Károly király dicsérő szavakkal illette idősebb fiát, Vilmos herceget, addig Harry nevét egyáltalán nem mondta ki – még akkor sem, amikor Sussex hercege világszerte elismerést aratott az Invictus Games projektjével.

A Senedd fennállásának 25. évfordulója alkalmából tartott beszédében a király külön kiemelte Vilmos szerepét, elismerve fia erős kötődését Waleshez. A királyi család közösségi médiafelületein megosztott videóban Károly szívből jövő szavakkal méltatta legidősebb fiát:

Nagy örömömre szolgál látni, hogy a fiam kapcsolata ezzel a különleges földdel folytatódik, beleértve azt is, hogy csak ezen a héten tért vissza Anglesey-be – Ynys Mônba –, egy olyan helyre, amelyről tudom, hogy nagyon sokat jelent neki

- mondta III. Károly király.

A beszédre sokan Vilmos walesi hercegi címének és szerepének ünnepléseként tekintették, ezt a címet Károly még 2022-es trónra lépése után kapta. A király és a királyné cardiffi látogatása kifejezte, hogy az uralkodó folyamatosan támogatja örökösét, tovább erősítve Vilmos szerepét a királyi család jövőjében.

Károly király beszédének időzítése sokat mondó volt, ugyanis Harry nem sokkal előtte adott ki egy közleményt a közelgő téli Invictus Games kapcsán, amelyet a vancouveri Whistlerben rendeznek meg. Károly részéről azonban semmiféle utalás nem hangzott el kisebbik fia iránti elismerésként, ez pedig sokak szerint megerősíti azt a tényt, hogy az apa és fia közötti szakadék egyre csak mélyül - írja a Mirror.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek