Létrehozva: 2024.08.28.

„Ez a szakma nem fenékig tejfel..." – Többen is abbahagyták a modellkedést a Next Top Model Hungary versenyzői közül

A műsor óta többen is abbahagyták a modellkedést. A Next Top Model Hungary első három helyezettje nem lepődött meg egykori versenytársai döntésén.

A Next Top Model Hungary modelljeinek az élete meglehetősen változatosan alakul a műsor óta. Van, akinek minden álma megvalósult, mások pedig inkább a civil szakmájukban találták meg a boldogságot. Többen abba is hagyták a modellkedést, vagy már csak hobbiszinten foglalkoznak vele. A műsor első három helyezettje a Ripost-nak mesélt arról, mit gondolnak versenytársaik azon döntéséről, hogy felhagynak a szakmával.

Next Top Model Hungary
A Next Top Model Hungary harmadik helyezettjének, Vidéki Viviennek is van polgári állása Fotó: Szabolcs László

A legtöbb modellnek van más szakmája is

Vidéki Vivient, bár váratlanul érte versenytársai döntése, nagyon nem lepődött meg a dolgon. Ő maga is tisztában van vele, hogy milyen kevés szakmabeli tud profi szinten foglalkozni a modellkedéssel. Szerinte Magyarországon nehéz megélni csak ebből.

„Szerintem egy kezemen meg tudom számolni hányan tudnak megélni Magyarországon a modellkedésből. Mindenki másnak van polgári munkája, és ezt csak egy másodállásként végzik. Ez a szakma nem fenékig tejfel, nagyon sok lemondással és nagyon sok visszautasítással jár.”

Én egyébként nagyon sokakat tehetségesnek tartottam és reménykedtem abban, hogy folytatni fogják a műsor után is a modellkedést

– tette hozzá Vivi. „De szívemből kívánom mindenkinek a legnagyobb szerencsét, és remélem bejön nekik az, amit szeretnének.” 

Next Top Model Hungary
A Next Top Model Hungary második helyezettje, Czibolya Niki már külföldön is kipróbálta magát Fotó: Szabolcs László

Érdemes több helyen is próbálkozni, ha valaki modell akar lenni

Czibolya Nikit viszont váratlanul érte, hogy vannak olyanok, akik abbahagyták a modellkedést. Szerinte mondjuk ez a szakma többtényezős. Ő azon a véleményen van, hogy aki komolyan szeretne foglalkozni ezzel a szakmával, annak több lehetőséget is ki kell használnia.

„Mindenkinek szíve joga így dönteni, ha így érzik. Én azonban úgy gondolom, hogy egy modell életéhez hozzátartozik az is, hogy külföldön is kipróbálják magukat. Azt nem lehet kijelenteni, hogy nem megy, hogy nem sikeres valaki, ha csak csak itthon vagy csak külföldön modellkedik. Mindenhol helyt kell állni!”

Next Top Model Hungary
A Next Top Model Hungary győztese, Mészáros Lili szerint kevés sikertörténet van a szakmában Fotó: Szabolcs László

A Next Top Model Hungary győztese szerint ez sokkal keményebb munka, mint azt sokan gondolják

Mészáros Lili arról mesélt, hogy mennyire nehéz is egy modell élete, és milyen kihívások várnak rájuk. Szerinte csak szívvel-lélekkel érdemes végezni ezt a szakmát, mert nagyon sok lemondással jár, és hosszú évek kemény munkája, amíg valaki tényleg be tudja dolgozni magát a szakmába.

„Nagyon szigorú szabályok szerint működik ez a szakma.”

Még akkor is, ha minden adott és tökéletes, körülbelül két százalék esély van rá, hogy befutsz, mert annyian foglalkoznak ezzel. Nekem is tíz év munkája van benne, hogy ma én legyek Mészáros Lili, akit ismernek, mint modell. Ez egy nagyon-nagyon ritka sikertörténet, úgyhogy engem nem lep meg, hogy többen azt mondták, hogy nem járják ezt az utat.

„Akinek ez nem egy ilyen őrült nagy álma és vágya, annak nem is szabad csinálni, mert lelkileg nagyon megterhelő tud lenni. Folyamatos kritikával kell szembenéznünk, hogy miért ilyen az arcod, miért ilyen a hajad, sorolhatnám reggelig. Tehát nagyon sok tényezős az, hogy valaki sikeres tudjon lenni ebben a szakmában, és sokkal több az olyan történet, ami nem a sikerről és a boldog pillanatokról szól, hanem épp ellenkezőleg. Sajnálom, hogy többen abbahagyták a műsor után, de megértem.”

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek