Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
FÜLES

Szerző

Létrehozva: 2024.08.09.
Módosítva: 2024.08.09.

Kiszivárgott Erzsébet királynő levele Harry hercegről: megbotránkozott a világ

Annak ellenére, hogy állítólag csalódott unokájában és annak feleségében, a néhai II. Erzsébet királynő utasította főtanácsadóját, hogy gondoskodjon a biztonságukról. Egy most nyilvánosságra hozott, 2020 elején írt levélből derül ki, hogy az uralkodónak fontos volt Harry és Meghan biztonsága..

A néhai II. Erzsébet a magántitkárán, Sir Edward Youngon keresztül üzente meg az akkori miniszterelnöknek, Boris Johnsonnak, hogy fontosnak és szükségesnek tartja Harry és Meghan biztonságát. A most nyilvánosságra hozott levélből az is kiderül, miért gondolta ezt az egykori királynő - írja a Life.

Erzsébet királynő nem volt odáig Meghan Markle-ért

Bizonyára megérti, hogy a sussexi herceg és hercegné biztonságának biztosítása rendkívül fontos Őfelsége és családja számára. Tekintettel arra, hogy a herceg a királyi családba született, közszereplő és a katonaságnál szolgált, hogy a hercegné saját, független profillal bír, valamint arra, hogy a sussexi hercegi családot korábban szélsőségesek vették célba, elengedhetetlen, hogy a család továbbra is biztonságban legyen

 - állt Young, a királynő nevében írt levelében. 

Bár Harry és Meghan biztonsága a néhai uralkodónak fontos volt, tudta, hogy a döntést nem ő hozza 

A feljegyzést Boris Johnson akkori miniszterelnöknek és az egész kabinetjének küldték el, és bár a kormányfő technikailag megtagadhatta volna II. Erzsébet kívánságát, egy királyi parancsot ritkán szegnek meg. Young levele rámutatott, hogy bár a királynő hangsúlyozta Harry és Meghan folyamatos biztonságának fontosságát, elismerte, hogy a végső döntést a RAVEC (Royal and VIP Executive Committee) fogja meghozni.

A levél részleteit a bíró mutatta be az ítélethozatalkor abban a rágalmazási perben, amelyet Harry herceg indított az Associated Newspapers Limited, a Daily Mail kiadója ellen. Az ügy az említett lapban 2022-ben megjelent cikkhez kapcsolódott, amely a herceg és a belügyminisztérium közötti, utóbbi biztonsági rendelkezései miatt folytatott jogi csatározásáról szólt.

Nem mindig állt II. Erzsébet az unokája mellé

A néhai brit uralkodó állítólag nagyon dühös volt, amikor Harry azzal fenyegetőzött, hogy beperli a kormányát.

„A királynő nem szereti, ha fenyegetik. Még ha a fenyegetés nem is személyesen neki szól, az ő hatáskörébe tartozik. Ez bosszantja és nagyon ingerült lesz tőle. Nem kívánja elidegeníteni Sussex hercegét és hercegnéjét, de ha folyamatosan úgy viselkednek, mint az elkényeztetett gyerekek, akik megpróbálják a saját akaratukat érvényesíteni, akkor kénytelen lesz így tenni”osztotta meg a véleményét a királyi író, Ingrid Seward 2022 januárjában.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek