FÜLES

Szerző Maca néni

2 hónapja

Csoda történt Varga Irén nyomorban tartott kutyáival - Fotók

A netes híresség kertjéből éppen öt hónappal ezelőtt mentették ki a láncon tartott kutyákat. Mára mintha kicserélték volna az ebeket...

Szerző Maca néni

Idén áprilisban történt, hogy miközben otthonában kerestük Varga Irént, munkatársunknak feltűnt, hogy két, nagyon rossz bőrben lévő, rövid láncon tartott kutya csahol a kert végében. Az erről készült cikkünk nyomán jelentkezett a Szurkolók az Állatokért Gerecse és környéke Alapítvány vezetője, aki gyakorlatilag még aznap el is ment kollégáival a piliscsévi házhoz, ahol hosszas egyezkedés után végül sikerült elhozniuk a kutyákat. A netes híresség és férje belátták, hogy sem ők, sem pedig a környezet nem alkalmas arra, hogy kutyákat tartsanak, így végül lemondtak a sanyarú sorsú ebekről.

Fotó: Facebook

Persze hamar kiderült, hogy a történet nem ennyire egyszerű. Jelentkezett ugyanis a két kutyus hivatalosan bejegyzett gazdája, aki korábban egyszerűen odaadta Irénkének az állatokat. Jelezte, hogy igényt is tart rájuk. A Ripost most utánajárt, mi lett az akkor még bizalmatlan és visszahúzódó kutyák sorsa. Kissé meg is lepődtünk, amikor meghallottuk, hogy rendőrségi ügy lett a mentésből.

Fotó: Ripost

"Nem teltek eseménytelenül a hónapok. A kutyák ideiglenes befogadóhoz kerültek és természetesen átestek orvosi vizsgálatokon és megkapták a hiányzó oltásokat is. Hosszú folyamat volt, mire sikerült őket szocializálni, hiszen féltek és időnként agresszíven reagáltak a szerető közeledésre is. És sajnos még rendőrségi ügy is lett a dologból, mivel az eredeti "gazda" feljelentést tett az alapítvány ellen, mivel nem adtuk neki vissza a kutyusokat."

A hatóság végül nekünk adott igazat, így a napokban kezdődhet a gazdikeresés

- mondta lapunknak Schermann Roland, az alapítvány vezetője, aki néhány friss fényképet is küldött a ma már boldog és kiegyensúlyozott Süniről...

Süni ma már újra bízik az emberekben (Fotó: Ripost)

 

...és Pocokról.

Fotó: Ripost

 

Szerző Maca néni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!