11 hónapja

Exkluzív interjú: Curtis részletesen beszámolt testvére gyilkossági ügyéről – Videó

Curtis és családja élete teljesen felfordult, amióta a rapper bátyját, Sz. Lajost megvádolták azzal, hogy részt vett Katzenbach Imre vállalkozó megölésében.

Hosszú hallgatás után megtörte a csendet Széki Attila, Curtis. A rapper kendőzetlen őszinteséggel beszélt a bátyjáról, Lajosról, aki egy gyilkossági ügybe keveredett. A zenész azt mondta, hogy a testvére ártatlanul ül a börtönben.

Még tavaly robbant bombaként a hír, miszerint megtalálták a 2009-ben, rejtélyes körülmények között eltűnt volt MTK-s focista, Katzenbach Imre földi maradványait egy gödrei vadászbirtokon.

Curtis őszintén beszélt a bátyja ügyéről
Fotó: Metropol

Katzenbach egy olyan cég ügyvezetője volt, ami fiktív számlákkal csalta el az áfát. Egy komoly gazdasági társaság egyik strómanjaként tartották számon, akinek azért kellett meghalnia, mert félmilliárd forinttal meglopta főnökeit, és ki akart tálalni a pénzmosási ügyeikről.

Az egykori focista tudta, hogy veszélyben van az élete, ezért eltűnése előtt írt egy levelet, amiben ezek a sorok álltak:

„Életveszélyesen megfenyegettek, meg akarnak öletni!”

Levelében rosszakaróit is megnevezte és azt is leírta, hogy attól retteg, hogy gyerekei apa nélkül fognak felnőni.

A komoly adócsaló botrányban részt vett H. Attila is, akit az Eclipse botrány miatt, 2017-ben 4 és fél év börtönre ítéltek. A jelenleg is börtönbüntetését töltő Attila vádalkut köthetett, ezért azt mondta, hogy tudott a Katzenbach-gyilkosságról, és azt is elmondta, hogy egy harmadik személy megbízásából ő bérgyilkosokkal végeztette el a piszkos munkát.

Curtis bátyját idén tavasszal bilincsben vitték el a kommandósok, ugyanis az ő neve is elhangzott a terhelő vallomásban.

A rapper testvérét azzal gyanúsítják, hogy 2009-ben, H. Attila megbízásából a társával együtt már egy kiásott sír mellett várták Katzenbach Imrét, majd agyonverték és eltemették.

Curtis most a Tények Plusznak szólalt meg az ügyről, hosszú hallgatás után: elmondta, hogy amikor meghallotta, hogy testvérét elfogták, először nem hitt a fülének, azt hitte, csak viccelnek vele.

„Először nevettem, azt hittem, ez vicc, de annak elég rossz. Nem is gondoltam, hogy ez ennyi ideig fog tartani, úgy gondoltam, túlkapás, pár nap és itthon lesz. De aztán teltek a hetek és a hónapok” – fogalmazott.

A zenész szerint H. Attila, aki terhelő vallomást tett a bátyja ellen, nagyon jó kapcsolatot ápolt Lajossal, régen még együtt is vadásztak. Sőt, még amikor szüksége volt valamire, azt is megkapta. Hiába volt rács mögött, nem szakadt még a két férfi között a kapcsolat.

A rapper szerint semmi kézzel fogható bizonyíték nincs sem a testvére, sem pedig a másik két gyanúsított ellen, sőt a hazugságvizsgálaton is mindannyian átmentek.

„Ez az ember mindenkit át is vert ott a vadásztársaságnál, egyedül a bátyám volt az, aki a mai napig csomagot küldött neki a börtönbe, volt is bent nála a börtönben, kapcsolatot tartott vele. Szóval egy olyan ember mellett tett terhelő vallomást ez a férfi hamisan, aki az egyetlen volt, aki segített neki!” – fakadt ki Curtis, aki további részleteket árult el az ügyről.

„Voltak hírek, amik arról szóltak, hogy a bátyám DNS-ét megtalálták. Nem találtak semmiféle DNS-t, semmilyen bizonyítékot nem tudnak felmutatni a testvérem és a másik két ember ellen. Egyedül ennek az embernek a szava van ellenük.”

A rapper elmondta, a héten lesz egy újabb tárgyalás, amelyen reményeik szerint kiderül az igazság.

„Nincsen bizonyíték a tesómék ellen, és egy olyan ember szavára adnak, aki a mai napig börtönben van, börtönben volt és egyébként is már korábban meg lett gyanúsítva a gyilkossággal. Bízom benne, hogy a bíróság úgy dönt majd, hogy a testvérem karácsonyra otthon lehet velünk.”

Az ország kedvenc rapperét és az egész családot megviselte a botrány, főleg az édesanyját, aki beteg is, nagyon aggódik nagyobbik fiáért.

„Édesanyám talán az, aki a legjobban megsínylette ezt az egész történetet a testvéremen, Lajoson kívül. Az édesanyám egy idős asszony, akinek vannak betegségei is. Így nagyon nehéz, főleg amikor lelki eredetű ez a dolog, mert azokat a sebeket nehéz begyógyítani. Nagyon sok időt töltünk vele, kisfiammal is sokat járunk hozzá.”

Széki Lajos egyedül, egy magánzárkában tölti a mindennapjait, ami megtörte. Curtis tartja vele a kapcsolatot, naponta beszélnek.

A rapper a karácsonyt még nem biztos, hogy a testvérével tudja tölteni, volt feleségével és a kisfiával tervezi a meghitt ünnepeket.

„Úgy szokott kinézni a karácsony, amióta a kisfiam megszületett, hogy hiába vagyunk külön Krisztivel, mindig együtt töltjük az ünnepet. December 24-én reggel, amikor a fiam felkel, én már ott leszek, addigra már megcsináljuk a fát a Krisztivel, alátesszük az ajándékokat, és a kisfiam már arra ébred fel, hogy ott a fa.”

Curtis és családja nagyon várják Lajost haza, így abban bíznak, hogy szenteste már az egész Széki család a saját otthonában lesz, és véget ér számukra ez a végtelennek tűnő rémálom.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!