Létrehozva: 2021.02.01.

Lovasi András megtörte a csendet: balesetével kapcsolatban nyilatkozott

„A nagy nyilvánosságot kapott büntetőügyemmel kapcsolatban szeretnék bejelentést tenni” – kezdte bejegyzését Lovasi András.

Mint arról a Ripost beszámolt, közúti baleset gondatlan okozása miatt hallgatta ki a rendőrség Lovasi Andrást, aki tavaly március 27-én okozott balesetet Budapesten, a Dózsa György út és a Damjanich utca sarkán. Két rendőr sérült meg, miután Lovasi elnézte a közlekedési lámpát és szabálytalanul hajtott be a kereszteződésbe, ahol letarolt egy szabályosan közlekedő rendőrautót. Mint megírtuk, a baleset egyik sértettje a karambolban maradandó fogyatékosságot szenvedett.

Fotó: Szabolcs László / Ripost

A zenész most közösségi oldalán tette közzé őszinte sorait, melyben arról ír, hol is tart most az ügye, és belátja, hibázott, ezt az első kihallgatásánál elismerte. Mint írja, indítványozta a közvetítői eljárást, amit a sértettek is kértek, ám az ügyészség azt megtagadta „a bűncselekmény jellegére, az elkövetés módjára és a gyanúsított személyére tekintettel”. Vádat emeltek ellene. A közvetítő eljárás hiányában tárgyalás nélkül büntetővégzést hoztak ellene: megállapították bűnösségét. 225 ezer forint pénzbüntetést és 1 év közúti járművezetéstől való eltiltást szabtak ki rá.

A bíróság büntetővégzésével szemben az ügyészségnek, nekem és az ügyvédemnek mint meghatalmazott védőnek is jogában, jogunkban állt tárgyalás megtartását indítványozni, de az ügyészség ezt nem tette, tehát tudomásul vette a velem szemben kiszabott büntetést. Ügyvédem – kifejezetten „a járművezetéstől eltiltás mellőzése érdekében” – azért kérte az ügyben tárgyalás megtartását, mert – tekintettel „25 éves, kifogástalan közlekedési előéletemre” – nem tartotta arányosnak a járművezetéstől eltiltás kiszabását, illetve annak mértékét sem.

A bíróság által kirendelt orvosszakértő a 2020. november 24-i keltezésű orvosszakértői véleményében azt állapította meg, hogy a baleset egyik sértettjének kulcscsonttörése „a bal felső végtag terhelhetőségének csökkenése hátrahagyása mellett gyógyult, ami maradandó fogyatékosságot jelent”.

Ügyvédem, akinek védőként az az álláspontja, hogy az általam okozott cselekmény „súlyosabb jogi minősülésének lehetőségére figyelemmel, várhatóan a bíróság nem adna helyt a járművezetéstől eltiltás mellőzését célzó védői indítványnak”, velem egyetértésben visszavonta a tárgyalás megtartása iránti indítványt. A tárgyalás megtartására irányuló indítványt egyebekben az indítványozó – jelen esetben a védő – az előkészítő ülés megkezdéséig bármikor visszavonhatja. Ezáltal a bíróság döntése jogerőre emelkedik. így (vélhetően és remélhetően) véget ér az eljárás.

Ügyvédem azt a véleményét is jelezte, hogy amennyiben az ügyészség – a sértettek és a magam egybehangzó kérelmének helyt adva – eleve közvetítői eljárást rendelt volna el, a sértettek már a 2019-es évben hozzájuthattak volna a nekik járó jóvátételi összeghez, valamint 2019-ben jogerősen le is zárulhatott volna az egész büntetőügy.

Még egyszer bocsánatot kérek a balesetért, az okozott gondokért, bajokért és legfőképp a baleset egészségügyi következményeiért. További jobbulást kívánok a vétlen sofőrnek.

Lovasi András”

Ez is érdekelhet

origo.hu

Véres csaták vannak több fronton, a Krímet rakétákkal támadják

origo.hu

Tűrőképességük határára értek a kárpátaljaiak: roma asszonyok estek neki a toborzóirodának

borsonline.hu

Négy csillagjegy, akinek még idén új állás után kell néznie

mandiner.hu

A MÁV elárulta, mi történt a debreceni intercityn, ahol a 444 szerint Magyar Péter testőrei elfoglalták az egyik kocsit

ripost.hu

Dárdai kiborította a bilit; Szoboszlai is nagy gondban

magyarnemzet.hu

Klopp egy kivételes játékosról beszél a Liverpool csapatából + videó

origo.hu

Megszólalt Kecskés Enikő a T. Dannyvel való kapcsolatáról

lakaskultura.hu

A '60-as és '70-es évek hippikultúráját ünnepli az IKEA: szívet melengető, ikonikus darabok térnek vissza

ripost.hu

A Házasság első látásra szereplője hű társra lelt

she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

azenkertem.bama.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Aggódnak a rajongók, eltűnt Vámos Erika

FÜLES

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

FÜLES

Fekete bombázóval az oldalán látták Schmuck Andort

FÜLES

Hihetetlen, így reagált a delfin, amikor Kozso dalra fakadt

FÜLES

Ledobta a melltartót, majd szívfájdalmáról vallott Fésűs Nelly lánya, Horváth Csenge

FÜLES

Váratlan helyzetbe került Tóth Gabi, túlélőcsomagot készített lányának

FÜLES

Bevallotta titkát a színésznő: még mindig egy ágyban alszik felnőtt lányaival

FÜLES

Kiderült: így éli meg Kulcsár Edina a negatív kommenteket