2 éve

Brad Pittet keményen megdolgozták a szcientológusok

Részleteket árult el egy kiugrott szcientológus arról, hogy miket műveltek az azóta kétszeres Oscar-díjas filmesszel.

Az néhány éve már kiderült, hogy Brad Pitt is azon hírességek egyike volt, akiket korábban megpróbáltak beszervezni a soraikba a szcientológusok, de a részleteket csak most árulta el a beavatásával megbízott férfi.

Michael Mallen nagyjából 40 éven át volt a kamuegyház tagja, 2014-ben hagyta ott őket, azóta több leleplező könyvet is írt róluk. Most pedig a The Sun angol napilapnak beszélt Brad 3 éven át tartó beszervezéséről. A színészt 1991-ben vitte el akkori barátnője, az azóta is hű szcientológus Juliette Lewis az egyik központba, ahol beleegyezett, hogy részt vesz a foglalkozásaikon. Brad kapott maga mellé egy állandó kísérőt, egy 15 éves lányt, aki beleszületett az álvallásba, hogy segítse a beavatás során.

Brad nem csak az egyháztól, Juliette-től is elmenekült (Fotó: Getty Images)

Pitt Mallen beszámolója alapján részt vett több „megtisztulást” segítő szauna szeánszon, ahol napi 5 órát kell a forróságban ülni. Emellett Mallen rendszeresen verbálisan megalázta Bradet, hogy megtörjön lelkileg, és vágyjon az egyház segítségére. A színész azonban túlságosan erős jellem volt, és ellenállt, így három év alatt sem sikerült betörni. 1993-ban végleg le is lépett a Szcientológia Egyház bűvköréből. Amihez valószínűleg az is kellett, hogy a szektaként emlegetett vallási csoport reklámarcával, Tom Cruise-zal hónapokon át dolgozott az Interjú a vámpírral című horrorklasszikuson, és nem igazán szerették meg egymást. Brad Juliette-tel is megszakított minden kapcsolatot.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!