2 éve

Németh Kristóf tökéletes sportot talált a koronavírus-járvány idején

Az ismert színész sokáig csak elnézően legyintett azokra a társaira, akik rendszeresen látogatják a golfpályákat.

A karantén alatt csökkentek a sportolási lehetőségek: a konditermek csak elvétve tartanak nyitva és kénytelenek voltunk letenni a csapatjátékok, csoportos edzések adta felfrissülésről is. Jelenleg úgy tűnik, a nyári szezonban a hajózás és a vízi sportok szerelmesei is hoppon maradhatnak. De aggodalomra semmi ok, a körülmények ideálisak ahhoz, hogy Németh Kristóf példáját követve belevessük magunkat a golfozásba.

Fotó: Németh Kristóf

Az ismert színész sokáig csak elnézően legyintett azokra a társaira, akik rendszeresen látogatják a golfpályákat. Mára azonban a sport egyik legnagyobb hazai rajongója lett, aki felesége és fia személyében is komoly kihívóra talált.

“Fontos számomra, hogy ebben a nehéz időszakban is egészséges és biztonságos sportot űzzek. A golf sok szempontból ilyen: átmozgat, a szabad levegőn zajlik és társaság is van hozzá, mégsem kell az emberekhez túl közel menni” – hangsúlyozta a színész, aki feleségével együtt idén lépett be a Zala Springs golfcsapatába.

Fotó: Németh Kristóf

A golf – számos közkedvelt tengeri sporttal ellentétben – egészséges és biztonságos kikapcsolóst nyújt. A játékot soha nem a zsúfoltság jellemezte: hatalmas területen zajlik, így a résztvevőknek nem kell felrúgni a távolságtartás szabályait, hogy osztozzanak a közös szórakozás örömében.

“A golf nem követeli meg a közös felszerelés használatát és az érintkezést sem” - emeli ki Gschwendtner Sonja, megbízott klubigazgató. “Ez a sport biztos távolságból űzhető, tehát a mostani helyzetben is összehozhatja a családot vagy a régi barátokat. Az idei nyár tökéletes alkalom, hogy tengeri sportok, búvárkodás és szörfözés helyett golfozni tanuljanak meg, amit felkészült, profi oktatók segítenek.”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!