5 éve

Havas Henrik őrjöng, kitálalt az újabb botrányról

Bár a felbosszantott mûsorvezetõ becsületbeli ügynek tartja a megállapodás betartását, nem sok esélye van, hogy megkapja, ami jár neki.

Újabb konfliktusba keveredett az éles kritikáiról ismert Havas Henrik. Most azonban úgy tűnik, hogy teljes mértékben neki van igaza!

A Lokál szerint a tapasztalt tévésnek több mint 500 üveg borral tartozik az ország egyik leggazdagabb embereként megismert Matyi Dezső. Míg Havas becsületbeli ügynek tartja a megállapodás betartását, az Alexandra könyvbirodalom tulajdonosának állítólag esze ágában sincs rendezni tartozását.

A történethez hozzátartozik, hogy a tehetős üzletember cégei ellen csalás, sikkasztás, fedezetelvonás és jogtalan pénzintézeti tevékenység miatt már nyomoznak, így Havas vádja egy újabb csapás a pécsi vállalkozónak.

"Tizenöt éve Matyival együtt utaztunk Afrikába, egy szafarira. Viccesen megjegyeztem neki, hogy egy talpraesett komlói parasztgyereknek tartom, aki az utcán, egy szatyorból kezdte árulni a könyveit. A gondok akkor kezdődtek vele, amikor a hirtelen jött gazdagság felébresztette benne a vágyat, hogy egyszerre több lépcsőt ugorjon át a társadalmi osztályokon"

- kezdte az elmélkedést a műsorvezető, aki az ezredforduló környékén nyolc hektár szőlőt vett Villányban, sőt, egy hangulatos borozót is építtetett, ám végül nem jutott rá elég ideje.

"Matyi Dezső megvette a szőlőt és a borozómat. A volt felesége megnyugtatott, hogy ne aggódjak, biztos megkapom, ami jár nekem. Megegyeztünk, hogy a vételár részeként évente a négyféle szőlőből készült borból tíz-tíz üveggel küld nekem. A pénzt rendben el is utalta, csakhogy a borra 13 éve hiába várok"

- folytatta Havas, aki az első adandó alkalommal rá is kérdezett: vajon mikor kapja meg a palackokat?

"A válaszától nagyon pipa lettem, arra hivatkozott, hogy már rég eladta azt a borozót, amit tőlem vett, ezért nem küldött semmit. Gondoltam rá, hogy ügyvédi felszólítást küldök neki, de nem tettem. Ez a lényegen nem változtat: a megállapodásunk értelmében Matyi több mint ötszáz üveg borral tartozik nekem. Feljelenthetném, de nem teszem. Nálam az üzleti megállapodás becsületbeli ügy, várom, hogy rendezze a tartozását."

A Lokál természetesen megkereste az ügyben Matyi Dezsőt is, ám írásban feltett kérdéseikre eddig nem kaptak választ.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!