Létrehozva: 2017.02.05.

Fillérekből elkészítheted Bodrogi Gyula titkos, családi receptjét!

A Kossuth-díjas színész nemcsak a színpadon, de a konyhában is elképesztõ dolgokra képes!

Dupla lecsó

Hozzávalók:


paprika


paradicsom


hagyma


zsír


kolbász

 

Elkészítése:


Csinálunk egy rendes lecsót, és amikor kész van, nem hagyjuk abba a főzését, hanem tovább főzzük, és még egy kicsit tovább. Csak arra kell vigyázni, hogy le ne égjen. Ezt a túlfőzött lecsót turmixgépben péppé daráljuk, visszatesszük a lábasba, friss paprikát, paradicsomot, kolbászt aprítunk bele és egyszer egyet „rottyantunk” rajta.

Csülöktatár Bodrogi módra


Hozzávalók:

 


füstölt csülök


hagyma


fokhagyma


mustár


vaj


bors


ketchup


majoránna


paprika


Elkészítése:

A csülköt megfőzzük úgy, hogy a csontok kiessenek belőle. A húst, zsírostól-bőröstől darabokra vágjuk és simára daráljuk. A fent említett hozzávalókat, vaj, mustár, hagyma, kevés fokhagyma, bors, ízlés szerint, ketchup, kevés majoránna, pirospaprika, folyamatosan hozzákeverjük addig, amíg egészen pástétom állagú lesz. Hűtőbe tesszük rövid időre, amíg a pirítós kenyerek elkészülnek, és azzal tálaljuk mint előételt. Sokat ne tegyünk a vendégek elé, mert tapasztalatból tudom, nem tudják abbahagyni a falatozást, amíg el nem fogy.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek