RETRO RÁDIÓ

Fillérekből elkészítheted Bodrogi Gyula titkos, családi receptjét!

Fillérekből elkészítheted Bodrogi Gyula titkos, családi receptjét!
T.B.
Szerző
T.B.
Létrehozva2017. 02. 05. 11:00

A Kossuth-díjas színész nemcsak a színpadon, de a konyhában is elképesztõ dolgokra képes!

Dupla lecsó

Hozzávalók:


paprika


paradicsom


hagyma


zsír


kolbász

 

Elkészítése:


Csinálunk egy rendes lecsót, és amikor kész van, nem hagyjuk abba a főzését, hanem tovább főzzük, és még egy kicsit tovább. Csak arra kell vigyázni, hogy le ne égjen. Ezt a túlfőzött lecsót turmixgépben péppé daráljuk, visszatesszük a lábasba, friss paprikát, paradicsomot, kolbászt aprítunk bele és egyszer egyet „rottyantunk” rajta.

Csülöktatár Bodrogi módra


Hozzávalók:

 


füstölt csülök


hagyma


fokhagyma


mustár


vaj


bors


ketchup


majoránna


paprika


Elkészítése:

A csülköt megfőzzük úgy, hogy a csontok kiessenek belőle. A húst, zsírostól-bőröstől darabokra vágjuk és simára daráljuk. A fent említett hozzávalókat, vaj, mustár, hagyma, kevés fokhagyma, bors, ízlés szerint, ketchup, kevés majoránna, pirospaprika, folyamatosan hozzákeverjük addig, amíg egészen pástétom állagú lesz. Hűtőbe tesszük rövid időre, amíg a pirítós kenyerek elkészülnek, és azzal tálaljuk mint előételt. Sokat ne tegyünk a vendégek elé, mert tapasztalatból tudom, nem tudják abbahagyni a falatozást, amíg el nem fogy.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.