6 éve

Ázsiában bujkálhat a magyar énekesnő szökésben lévő apja

Változatlanul nem találják a hatóságok Hien édesapját, akinek embercsempészés miatt kellene bíróság elé állnia. Ügyvédje szerint valószínûleg szülõhazájában rejtõzködhet.

Már közel két éve nem látta senki Hien embercsempészéssel vádolt apját. A férfi ellen európai és nemzetközi elfogatóparancs van érvényben, de sehol sem találják.

Nguyen Tuan Anh ügyvédje a Borsnak azt nyilatkozta, hogy a férfi akár nyugodtan haza is térhetett Vietnamba, hiszen ott nem fogják az Interpol emberei keresni, és vígan eléldegélhet, míg az ellene felhozott vádak elévülnek Magyarországon. Sőt, akár még a karrierjét Amerikában építgető lányával is tarthatja a kapcsolatot. Igaz, ha újra itthon akarják átölelni egymást, akkor még 10 évet várniuk kell. Már amennyiben tényleg külföldön van a szökésben lévő férfi.

Amivel vádolják, az Vietnamban, a szülőhazájában nem bűncselekmény. És bár nem vagyok nemzetközi jogász, tudtommal Vietnammal nincs is kiadatási szerződésünk

- kezdte dr. Tóth Éva.

"Mivel az ügy nem nyomozati szakaszban van, kicsi az esély, hogy védencem rokonait figyelik vagy lehallgatják. Így természetesen nem zárható ki, hogy védencem beszél vagy találkozik a rokonaival. Persze az sem lehet kizárt, hogy a hatóságok most is ellenőrzik ezeket a vonalakat" - mondta az ügyvédnő, rávilágítva arra, hogy Hien akár kapcsolatban lehet az apjával. Majd kifejtette azt is, hogy szerinte miért ártatlan az ügyfele.

"Sem meghívólevélen, sem más okiraton nem merült fel egyetlen aláírás sem az ügyfelem részéről. Vietnami állampolgárokat, akiket érintene ez a cselekmény, akik alá tudnák támasztani, hogy kerültek Magyarországra, innen hogy kerültek ki, a bíróság nem hallgatott meg. Pedig érzésünk szerint ez a bizonyítás lényeges eleme lenne. Ügyfelem és az ismerősei vagy gazdasági társaságokon keresztül, vagy egyéb módon segítették az elhelyezésüket, megszervezték az itt-tartózkodásukat és továbbjutásukat. Ez egy utazási irodának megfelelő tevékenység."

A gyanú szerint Hien szülei és társaik vietnamiakat csempésztek hazánkba, innen tovább pedig Nyugat-Európába. Ehhez rendezvényszervező cégek nevében hamisítottak meghívóleveleket, és konzulátusi kapcsolataikon keresztül vízumot is intéztek.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!