
Megújult a cukkinilepény: Ilyen finomat még nem ettél
A nyár mindig izgalmas ízeket kínál. Megújult a cukkinilepény, nagyon egyszerű, és gyorsan elkészül. Mutatjuk a receptjét.
A cukkini az egyik legegészségesebb zöldség, és eszméletlen sokféle étel készíthető belőle. Így aztán a cukkiniszezon kellős közepén érdemes újabb és újabb receptet kipróbálni. Ezúttal a cukkinilepény újragondolt változatának receptjét hoztuk el neked. Nagyon érdekes kombinációt ad ki a benne lévő zöldségek, fűszerek, és a sajt ízvilágának keveredése. Külön előnye ennek a az ételnek, hogy nagyon egyszerű elkészíteni, és akár önmagában egy könnyű vacsoraként is tálalhatod.

Cukkinilepény recept
Hozzávalók:
- 1 db nagyobb cukkini
- 1 db nagyobb répa
- 2 db kisebb krumpli
- só
- 2 db tojás
- 1 bögre liszt (lehet gluténmentes is)
- bors
- petrezselyem
- reszelt sajt
- baby paradicsom
Így készítsd el:

- Pucold meg a répát, cukkinit és a burgonyát. A zöldségeket vékonyan csíkozd fel (reszeld le), és tedd egy tálba. Sózd meg, forgasd össze, hagyd állni. Amikor megereszkezedd a zöldség, nyomkodd ki a levét.
- A kinyomkodott zöldségekhez add hozzá a tojásokat és a lisztet, borsozd meg ízlés szerint és add hozzá a felaprított petrezselymet is. Jól keverd össze kézzel.
- Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Formálj lepénykéket a masszából, majd sorakoztasd a tepsibe. Mindegyik lepény közepére készíts mélyedést, szórj bele reszelt sajtot, és erre ültesd rá a félbevágott miniparadicsomot.
- Előmelegített sütőben 180 C fokon nagyjából 30 perc alatt meg is sül ez a cukkinis finomság.
Jó étvágyat!







