RETRO RÁDIÓ

Megújult a cukkinilepény: Ilyen finomat még nem ettél

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 07. 21. 12:30

A nyár mindig izgalmas ízeket kínál. Megújult a cukkinilepény, nagyon egyszerű, és gyorsan elkészül. Mutatjuk a receptjét.

A cukkini az egyik legegészségesebb zöldség, és eszméletlen sokféle étel készíthető belőle. Így aztán a cukkiniszezon kellős közepén érdemes újabb és újabb receptet kipróbálni. Ezúttal a cukkinilepény újragondolt változatának receptjét hoztuk el neked. Nagyon érdekes kombinációt ad ki a benne lévő zöldségek, fűszerek, és a sajt ízvilágának keveredése. Külön előnye ennek a az ételnek, hogy nagyon egyszerű elkészíteni, és akár önmagában egy könnyű vacsoraként is tálalhatod.

Cukkinilepény
Cukkinilepény /Fotó:  Ripost

Cukkinilepény recept

Hozzávalók:

  • 1 db nagyobb cukkini
  • 1 db nagyobb répa
  • 2 db kisebb krumpli
  • 2 db tojás
  • 1 bögre liszt (lehet gluténmentes is)
  • bors
  • petrezselyem
  • reszelt sajt
  • baby paradicsom

Így készítsd el:

Cukkinilepény
Fotó:  Ripost
  1. Pucold meg a répát, cukkinit és a burgonyát.  A zöldségeket vékonyan csíkozd fel (reszeld le), és tedd egy tálba. Sózd meg, forgasd össze, hagyd állni. Amikor megereszkezedd a zöldség, nyomkodd ki a levét. 
  2. A kinyomkodott zöldségekhez add hozzá a tojásokat és a lisztet, borsozd meg ízlés szerint és add hozzá a felaprított petrezselymet is. Jól keverd össze kézzel.
  3. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Formálj lepénykéket a masszából, majd sorakoztasd a tepsibe. Mindegyik lepény közepére készíts mélyedést, szórj bele reszelt sajtot, és erre ültesd rá a félbevágott  miniparadicsomot.
  4. Előmelegített sütőben 180 C fokon nagyjából 30 perc alatt meg is sül ez a cukkinis finomság.

Jó étvágyat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.