EZO

Szerző WB

Létrehozva: 2024.06.22.

Iszet boszi bevált mágikus praktikái Szent Iván éjjelére

Végre itt az van az év legkülönlegesebb estéje, ami a varázslatokról és kívánságokról szól. Iszet boszorkány elárulja, milyen mágikus praktikákat végezzünk ilyenkor.

Ez az év legrövidebb éjszakája, és most tartjuk a nyári napfordulót. Igazán varázslatos este, így nem véletlen, hogy az emberek mindig is számos mágikus praktikát végeztek el ilyenkor. Leginkább a tűzzel kapcsolatos rituálék jellemzőek. Ugyanis a tűzzel a napot erősítik a gonosszal szemben, amit a sötétséggel párosítanak. Ezért alakult ki az, hogy ilyenkor öröm tüzeket gyújtanak. Emellett a pogányság is úgy tartotta, hogy ilyenkor sokkal hatékonyabbak a különböző varázslatok, főleg a szerelmi és tisztító rituálék. Fontos, hogy ezen a napon higgyünk a varázslatok erejében, hogy ilyenkor bármilyen csoda megtörténhet. Mert úgy tartják, hogy Szent Iván éjszakája különösen erős energetikai szempontból – árulja el Iszet boszorkány főpapnő és mágus a Fanny magazinnak.

SztivanEj-58
Fotó: Benkő Sándor

1. Ha valaki a szerelmét szeretné megerősíteni a párjával, akkor kéz a kézben kell átugrani egy tűzrakás felett, mert ez segíti, hogy boldog és hosszú kapcsolatuk legyen.

 

2. Amennyiben valaki egyedülálló, akkor egyedül kell átugrania a tüzet, és közben arra kell gondolnia, hogy most bekopogtat a szerelem az életébe. De akár egy papírra is felírhatja, hogy párkapcsolatra vágyik, és ezt a cetlit dobja bele a tűzbe. Az ezen az éjszakán kért szerelem sokkal erősebb, mert a Szent Iván tüzét a szerelem tüzének is hívják.

 

3. Bármennyire is furcsa, de ezen az éjszakán akár a rossz szokásainktól vagy rossz dolgoktól is megszabadulhatunk. Írjuk fel egy papírlapra ezeket, és amikor átugorjuk a tüzet, dobjuk a lángok közé a papírt, igyekezzünk pontosan célozni. Nem szabad visszanézni a lapra.

 

4. Ezen az éjszakán érdemes gyógyfüveket égetni, például kamillát, zsályát, rozmaring ágat, amelyek segítenek a pozitív energiák megteremtésében a környezetünkben.

 

5. A Szent Iván éji tűzből tegyünk el egy kevés hamut egy kis textilzsákban, ha lehetőség van rá. Helyezzük el úgy a lakásban, hogy a bejárati ajtó sarkához akasztjuk. De ha gyertyával és az üstben végeztük el a szertartást, akkor abból tegyünk el egy kis viaszmaradványt.

 

6. Amennyiben szerencsére és jólétre vágyunk, akkor írjuk fel egy kis papírra a kívánságunkat, kérésünket és amikor átugorjuk a tüzet, akkor szorosan tartsuk a markunkban és utána dobjuk a tűzbe.

 

7. Akkor is végezhetünk ezen az éjszakán mágikus szertartást, ha babát szeretnénk. Ebben az esetben is írjuk fel egy kis papírra a kívánságunkat. Viszont azt ne határozzuk meg, hogy milyen nemű legyen, mert az balszerencsét hoz. A tüzet ugorjuk át úgy, hogy ez a papír a kezünkben van. Majd ezt a kis papírt akasszuk a hitvesi ágyra, és addig kell megőrizni, amíg megtörténik a gyermekáldás.

 

 

Tűz helyett gyertya is megteszi

Ha nincs módunk tűzgyújtásra, de mégis szeretnénk ezen a varázslatos éjszakán hasonló varázslatot végezni, akkor ezt egy gyertyával tudjuk pótolni. Szükség lesz egy nagyobb méretű gyertyára, ami mindenképp fehér színű legyen. Helyezzük bele lehetőleg egy üst formájú edénybe, amit erre a célra használunk. Rakjunk olyan ágakat az üst aljába, amik nem szárazak, majd helyezzük bele a gyertyát, így jelképezzük a nagy tüzet. Természetesen fontos, hogy biztonságosan végezzük, ha nincs rá mód, hogy mindezt a szabadban tegyük.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek