EZO

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.03.23.

Így hoz áldást rád a tavaszi boszorkányünnep

A tavasz kezdete remek lehetőség arra, hogy a boszorkányok egyik istennőjéhez forduljunk segítségért. Iszet boszi elárulja, hogy tehetjük meg ezt!

A tavaszi nap-éj egyenlőségnek nemcsak azért van jelentősége, mert a természet most éled fel a téli álmából, hanem ilyenkor van az Ostara boszorkány ünnep is, aki a tavasz, a fény és a termékenység istennője. Őt köszöntik a tavasz első napján, hiszen az istennő teszi termékennyé a földet, ő ébreszti fel a téli álmából és segít felnevelni a termést. Emellett ez a magvetés ideje is, amit a természet mellett a mindennapi életünkre, spirituális szintre is kell vonatkoztatni: ebben az időszakban kell elvetnünk a „magokat”, vagyis elkezdeni a terveink, ötleteink megvalósítását azért, hogy az egész év igazán termékeny legyen a számunkra. 

De ez az ünnep nemcsak a boszorkányoké, hanem mindenkié, akik a hosszú tél után (még akkor is, ha manapság már nincs is olyan igazi, hideg tél) várja a tavasz kezdetét. Hiszen minden emberben ott van a vágy a természet szépsége, örömre iránt

 – kezdi a Fanny magazinnak Iszet boszorkány, főpapnő és mágus.

Iszet boszorkány
Iszet boszorkány, főpapnő és mágus szerint minden emberben ott van a vágy a természet szépsége, örömre iránt

A termékenység ideje

Az istennő legfőbb jelképe a nyúl és a tojás, amik a termékenységet, bőséget, az új életet és a megújulást jelképezik. Ez az időszak nagyon fontos azok számára, akik spirituális, mágikus rítusokat végeznek, hiszen a boszorkányok is ilyenkor alkalmazzák a növekedéssel, termékenységgel kapcsolatos varázslatokat. Ide tartozik például a siker, tanulás, a jólét minden formája, gyermek-, és szerelmi áldás.

Varázsoljunk bőséget!

Létezik olyan mágikus praktika is, amit bárki biztonsággal elvégezhet ilyenkor. Akinek van kertje vagy terasza, akkor ők előnyösebb helyzetben vannak, de akár lakásban is el tudjuk végezni. A mágiához szükségünk lesz olyan növényre, amit elültetünk vagy vágott virágra, amit erre a célra szerzünk be, és amit felajánlunk Ostera istennő számára. Ha vágott virágot vettünk, akkor azokat folyamatosan vázában kell tartani. Ezen kívül kelleni fog még némi színes papír, és néhány színes tojás, amiknél szintén lényeges, hogy kifejezetten erre a célra vásároljuk őket, nem jó olyan, ami például előző húsvétról megmaradt. A papírlapokra és egy-egy színes tojásra írjuk rá a kívánságunkat, de ezek olyanok legyenek, amik reálisak és a termékenységhez kapcsolódnak. Amikor a virágot a vázába tesszük vagy elültetjük a növényt a kertbe, kérjük meg az istennőt, hogy adja áldását a kívánságunkra. A papírcetliket helyezzük a virágokra, de akár rá is köthetjük őket, és a tojásokat helyezzük köré vagy a virágra éppúgy, mintha csak tojásfát készítenénk. Ezt a mágikus rítust célszerű húsvétig elvégezni. Sőt ilyenkor jó, ha ételt, esetleg némi italt kihelyeznek egy tölgyfa tövébe, mert ez szintén az ünnepi rítushoz tartozik.

Csak óvatosan!

Nagyon fontos, hogy mindenki csak a saját részére végezheti el ezt a varázslatot, ám az kivételt jelent, ha úgy kérik Ostara istennőt, hogy a családjukra adja az áldását. De ha egy intenzívebb rituális mágiát szeretnénk, akkor azt érdemes boszorkánnyal vagy spirituálisan képzett szakemberrel elvégeztetni. Mert amennyiben valaki nem megfelelő tudással és hozzáértéssel kezd neki egy komolyabb rituálénak, akkor negatív irányt is vehet. Tehát ebben az időszakban óva intek mindenkit olyan mágiától, amiben kicsit is bizonytalan.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

origo.hu

Ördög Nóra hivatalosan is bejelentette: Vége

life.hu

Készül a temetésre a Buckingham-palota: Károly sokkal betegebb, mint hisszük

magyarnemzet.hu

A Liverpool vezetése az éjjel döntött: Klopp utódja egy nagyon drága edző lesz

ripost.hu

A legtöbben elbuknak ezen a KRESZ-teszten: te tudod a jó választ?

magyarnemzet.hu

Dárdai megsirathatta egy játékosát, a Hertha a 93. percben kapott pofont

origo.hu

Nagy a baj az ukránokkal Lengyelországban

lakaskultura.hu

Legyen a terasz a nappali folytatása: skandináv életérzés a kertben is

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Romantika a levegőben, erre a 3 csillagjegyekre tavasszal rátalál a szerelem

EZO

4 csillagjegy, akikre április végén nagy harc vár! Érdemes készülniük

EZO

Ekkor nézz az égre: különleges együttállást láthatsz, mely gyökeresen megváltoztatja a szerelmi életed

EZO

Megsúgták az égiek, a pénz miatt nem stresszel ez a 3 csillagjegy!

EZO

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

EZO

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

EZO

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül

EZO

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot