Létrehozva: 2023.03.07.

Telihold és tízmilliószoros nap: erre figyelj és végre boldog leszel

Ma van az év első tízmilliószoros, teremtő napja, adj energiát annak, amire vágysz!

A tibeti buddhista naptár szerinti a legfontosabb napok a tízmilliószoros napok, melyek Buddha életeseményeihez kapcsolódnak. Minden évben más dátumra eső, négy különleges napon teremtő energiák és erők hatványozódnak. A tibeti szerzetesek az ősi buddhista hagyományok szerint határozzák meg az idejüket: minden évben az első, a negyedik, a hatodik és a kilencedik holdhónapok 15. napján ünneplik azokat. Hitük szerint, gondolataink, tetteink tízmilliószoros teremtő erővel hatnak ezeken a napokon. A jó és rossz dolgok egyaránt sokszorozódnak.

Little,Buddha,Statue,Surrounded,By,Tea,Candles
Fotó: Alexander Baumann / shutterstock

Március 7-én a Chötrül Düchen, a Csodák, illetve a vajmécsesek ünnepe van.  Ilyenkor vajból készült, apró gyertyákat gyújtanak a hívők, és Buddha csodatévő tetteit idézik felegymásközött és a családokban. Ha szeretnéd élvezni ennek a napnak az áldásos hatásait, akkor a következőket teheted:

Fogd fel a tízmilliószoros napot egyfajta lehetőségnek, hogy közelebb kerülj mindahhoz, amire vágysz, és hagyd magad mögött a haragot, ellenségeskedést, a lehúzó, hátráltató erőket. Fókuszálj ma az érkező pozitív gondolatokra, érzésekre. Fontos, hogy békét találj magadban. Kerüld el, vagy engedd el az érkező negatív gondolatokat, és érzéseket: mint, például az irigység, düh, félelmek, bosszúvágy, mindazokat, melyek gátolhatják a teremtő energiák áramlását. Adj szeretet, odafigyelést, jókívánságokat másoknak, de ez az ünnep arra is jó, hogy pénzbeli felajánlásokat tegyél, anyagi ajándékokat. Mások javára is tegyél, viszonzás, elvárás nélkül. A buddhisták ezt a napot általában meditációval töltik, mantráznak. A nap folyamán, amikor időd engedi, te is csendesedj el, figyelj befelé, tisztítsd meg a szíved! Este pedig gyújts te is gyertyát vagy mécsest.

 

Iszet boszorkány tanácsa: Csak pozitívan! 

Fontos kiemelni, hogy nagyon vigyázzunk a negatív dolgokkal ezen a napon, mert mindenkire negatívan hatnak, méghozzá 10 milliószoros erővel. Ráadásul a negatív kívánság nem csak arra hat, akinek kívánják, hanem arra is, aki azt kívánja. Ugyanis ott éri utol, ahol az illetőnek a legfájdalmasabb érzelmileg, és akár az is megtörténhet, hogy egy szeretett személynél fog jelentkezni az a negatív hatás, amit másnak kívánt.

Ezeken a napokon ne csak magunkra gondoljunk, hanem másokra is, hiszen a jó cselekedeteink ránk ugyanolyan jó hatással lesznek, mint arra, akivel jót tettünk vagy jót kívántunk. Vagyis minden számunkra vagy egy szerettünk számára fontos élethelyzetben teremthetünk jólétet és egészséget ezen a napon. Arra azért figyelni kell, hogy senkit ne befolyásoljunk, mert ez ugyanúgy vissza is fordul, és gondoljunk bele, hogy mi sem szeretnénk, ha befolyásolnának minket - figyelmeztet Iszet.

 

Munkahely: ha egy közösségben nem megfelelő a kollégák között a viszony, akkor kérhetünk tiszta energiát, és azt, hogy harmónia legyen a munkatársak között.

 

Párkapcsolat: ha minden rendben van, akkor is kérhetjük, hogy továbbra is legyen harmónia és szeretet a kapcsolatban. Ha viszont nincs békesség vagy nem működik, viszont kérjük azt, hogy a konfliktusoktól tisztuljon le a kapcsolat, és legyen mindig békesség és szeretet. Ha pedig valakire még nem talált rá a szerelem, akkor kérje azt, hogy jöjjön el az életében.

 

Egészség: mindig fontos, hogy testi-lelki egészséget kérjünk, mivel ép testben ép lélek, de ugyanúgy fordítva is ép lélekben ép test rejlik.

Önbizalom: hiánya esetén erősíthetjük az önbizalmunkat vagy más számára is kérhetjük.

Tanulás: itt nagyon fontos kiemelni, hogy az, aki magának kéri, például egy diák, akkor ne csak a teljesítményére gondoljon, hanem arra is, hogy legyen erős és kitartó a tanulmányai alatt.

Elfogadás: ezen a napon erősíthetjük az elfogadás érzését, de az elengedést is egy élethelyzetben vagy egy személlyel kapcsolatosan is. Például a blokkok és félelmek elengedése ide tartozik.

Siker: ez lehet a siker bármilyen formája, vagy az életünk területén bárhol, ahol szeretnénk azt elérni.

Pénz: anyagi, gazdasági jólét, ha szeretnénk bármilyen pénzzel kapcsolatos dolgot megvalósítani, ami lehet vétel vagy eladás is. Vagy nagyobb anyagi bevételre szeretnénk szert tenni.

 

Mit tegyünk ilyenkor?

Gondolati síkon fókuszáljunk arra, amit el szeretnénk érni, pontosabban a nap folyamán többször is koncentráljunk az adott célra, de arra ügyeljünk, hogy ne legyünk zaklatottak a teremtés pillanatában. Az elménket igyekezzünk lenyugtatni és csakis arra figyelni, amit szeretnénk. Ha lehetőségünk van rá, akkor vonuljunk el egy nyugodt helyre és úgy koncentráljunk a célunkra. Ezt kiegészíthetjük azzal is, hogy egy fehér gyertyát vagy mécsest gyújtunk, és egy lapra ráírjuk a kérésünket. Majd a gyertya lángjában elégetjük a papírt, amire felírtuk azt. Ha teljesen elégett, a hamuját szórjuk ki a szabadba. 

 

Fókuszáljunk a lényegesre!

Van egy nagyon fontos tudnivaló ezzel a nappal kapcsolatban: ne akarjunk egyszerre mindent kérni, és jól megfontoltan gondoljuk át a kívánságunkat. Ugyanis minden egyes kívánságnak van következménye, és ez nem olyan, hogy másnap meggondoljuk és töröljük azt. Azt javaslom, hogy 2-3 kérésnél ne legyen több, mert abból egy nagy energetikai káosz is keletkezhet.

 

 

 

 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar Péter baklövésén röhög az internet

borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

magyarnemzet.hu

Gyurcsány azt tette, mint a gyöngytyúk azzal a bizonyos testnedvvel

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

hirtv.hu

Rákay Philip elárulta, ki és miért rúgatta ki + videó

origo.hu

Szabó Zsófi kapta Ördög Nóra sikerműsorát

mindmegette.hu

Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

ripost.hu

„Megvan bennem a vágy” – Marco Rossi dörzsölheti a tenyerét, komoly ajánlatot kapott

ripost.hu

Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Romantika a levegőben, erre a 3 csillagjegyekre tavasszal rátalál a szerelem

EZO

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül

EZO

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

EZO

Veszélyt jeleznek az égiek: ezeknek a csillagjegyeknek kell most óvatosnak lenniük

EZO

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

EZO

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életét forgatja fel gyökeresen a telihold!

EZO

Ha ezt a hét dolgot megteszed a Bika havában, megváltozik az életed

EZO

Három csillagjegy, akikre még áprilisban rátalál a nagy szerelem