Létrehozva: 2022.02.05.

Hihetetlen, mit árul el rólad, hányadik testvérnek születtél

Nem csupán a születésünk időpontja határozza meg a személyiségünket, de az is, hogy a testvérek közül hányadikként láttuk meg a napvilágot. Hiszen a legidősebb és a legfiatalabb gyermek egészen mást tapasztal meg...

Azt már tudjuk, hogy a horoszkóp a születés dátuma alapján rengeteget elárul a személyiségünkről; de gondoltál már arra, hogy az is döntő, hányadik testvérnek születtél? Bár a körülmények, a szülők, a lakóhely és sokszor még az iskola is közös, nem ugyanazt a mozit nézik a gyerekek: egészen másképpen ismeri meg a világot és fejlődik a legidősebb gyermek, mint a középső vagy a legkisebb. A születési sorrend éppúgy formálja a személyiségünket, mint az hogy hány testvérrel nőttünk fel. Szakemberek szerint az, hogy hányadik testvérnek születtél, döntően befolyásolja jó pár személyiségjegy kialakulását.

Nem mindegy, hányadik testvérként születtél. Fotó: Pixabay.com

Maximalista lehet az első gyermek

Mivel még egyedül van, az elsőként született gyerek sokkal több figyelmet kap a szülőktől, és ezzel több elvárás is zúdulhat a nyakába, ezért gyakori, hogy aki legidősebb a testvérek sorában, az később, felnőtt korában is a tökéletességre törekszik, és keményen dolgozik a céljaiért. Szeretnek irányítani, és hatalmas tehetségük van a vezetéshez, így gyakran válik belőlük jó főnök. A felelősséget mindig vállalják a tetteikért, megbízhatók, és hajlamosak kritikusak lenni önmagukkal szemben. A szabályokat mindig betartják, és szeretik maguk irányítani a dolgokat – ám emiatt nehezebben létesítenek párkapcsolatot, hiszen nehezen engedik el a kontrollt.

A legidősebb testvér felelősségteljes. Fotó: Pixabay.com

Megfelelési kényszerrel küzdhet a második gyermek

Gyakori probléma, hogy a másodikként született gyerek nem érzi elég jónak magát a testvéréhez képest, és emiatt állandóan bizonyítani akar az iskolában is, majd később a felnőtt életében is. Gyakran hajlamos elbizonytalanodni önmagával és a képességeivel szemben, és néha túlságosan magasra teszi a lécet saját maga számára. Mindemellett, ha van kisebb testvére is, akkor a kompromisszumkészsége nagyon fejlett lesz, hiszen sokszor ő a kapocs és az ütközőpont is az idősebb és a kisebb testvér között, hiszen ő az, aki mindkettőjükhöz közel áll korban. Mivel gyerekkorában gyakran oldotta meg a testvérei közötti vitákat, felnőttként is konfliktuskerülő, diplomatikus ember lesz, és emiatt nagyon jó tárgyalókészséggel rendelkezik.

Kompromisszumra törekszik a középső gyerek. Fotó: Pixabay.com

Érzékeny lehet a legkisebb gyermek

Elbűvölő, mindenki szereti, imád kedveskedni és szívesen fogadja a gondoskodást, aki utolsóként született a testvérek sorában. Játékos, gyermeki énje felnőtt korában is megmarad, rugalmas és spontán személyiség. Ennek ellenére komoly dolgokban nehezen dönt, és határozottan megkönnyebbül, ha valaki más hozza meg helyette a fajsúlyos döntéseket. Mivel általában a legkisebb gyermek kapja a legnagyobb szabadságot a szülőktől, és a nagyobb testvérek is óvják, védik őt, ezért érthető, ha nehezebben vállal felelősséget felnőttként. Gyakran megesik, hogy felnőttként is irányításra vágynak, ezért olyan partnert választanak, aki terelgeti őket. Sokszor a legkisebb gyerekre kevés figyelem jut a családban, ezért gyakori, hogy aki utolsóként született, bohóckodással, poénkodással hívja fel magára a figyelmet – és ez megmaradhat felnőtt korban is, sokszor ők a társaság lelke, akiknek mindig van egy-két vicc a tarsolyukban.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

origo.hu

Meghökkentő videó jelent meg Putyin rettegett szövetségeséről

borsonline.hu

„Hat hete nyertem a lottón – egy új szabály miatt egy fillért sem láttam”

vg.hu

Benzinárstop: az olcsó üzemanyag jöhet, az üres töltőállomás nem

mindmegette.hu

Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

origo.hu

Szabó Zsófi kapta Ördög Nóra sikerműsorát

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

ripost.hu

Elképesztő örömhírt jelentett be Szabó Zsófi

ripost.hu

Nagyon benézték az osztrákok, jönnek a nem várt gyerekek

ripost.hu

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Romantika a levegőben, erre a 3 csillagjegyekre tavasszal rátalál a szerelem

EZO

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül

EZO

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

EZO

Veszélyt jeleznek az égiek: ezeknek a csillagjegyeknek kell most óvatosnak lenniük

EZO

Érkezik az áprilisi telihold, 3 csillagjegynek megváltozik az élete

EZO

Nincs visszaút, 4 csillagjegy életét forgatja fel gyökeresen a telihold!

EZO

Ha ezt a hét dolgot megteszed a Bika havában, megváltozik az életed

EZO

Három csillagjegy, akikre még áprilisban rátalál a nagy szerelem