ÉLETMÓDI

Döbbenetes, mennyi mindent elárul rólad ez az apróság a lakásban

A lelked legrejtettebb titkaiban is úgy lehet olvasni, mint a nyitott könyvben; elég csak egy pillantást vetni erre a semmiségre. Többet elárul rólad, mint hinnéd!
  • Szerző:

Nagyjából mindenki tudja, hogy lakás és személyiség összefügg, hiszen nem véletlen rendezzük be úgy az életterünket, ahogy. Ám azt kevesen sejtik, hogy egy hozzáértő számára milyen lelki mélységekről árulkodnak a legapróbb részletek; elég akár egy kanapén felejtett könyv, vagy az, hogy mennyire rendezett a gardrób. Szakértők csokorba szedték az árulkodó apróságokat, amik döbbenetesen világítanak rá, hogy lakás és személyiség sokkal szorosabban függ össze, mint sejtenéd.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay.com

1. Árulkodó a zoknis fiók

Fotó: Pixabay.com

Bár elsőre azt gondolhatnád, hogy a rendetlen fiók szétszórt egyéniségre utal, valójában pont az ellenkezője igaz. Döbbenetes összefüggés derült ki egy kutatásból: a céltudatos emberek, akik mindig ügyelnek a részletekre, és általában a lakásukban is rendet tartanak, hajlamosak elhanyagolni a zoknis fiókot; sokszor csak úgy, párosítás nélkül vannak oda bedobálva a jobb sorsra érdemes zoknik. A céltudatos, határozott személyiségeknek ugyanis sokkal fontosabb dolgok járnak az eszükben, sajnálják a drága időt párosításra és egyszerűen megfeledkeznek erről az apróságról.

2. Számít, mi lapul az ágy alatt

Fotó: Pixabay.com

Még a legrendesebbek lakásában is vannak szürke zónák, például az ágy alatt a padló: itt gyakran gyűlnek össze a porcicák. Azonban, ha valaki ágya alatt patyolattisztaság van, az árulkodhat szorongásról és stresszre hajlamos személyiségről is. Szakemberek szerint minél stresszesebb valaki, annál többet takarít; ezzel ugyanis képes ideig-óráig a helyzet ura lenni.

3. Nem szimpla hanyagság a vetetlen ágy

Fotó: Pixabay.com

Ha valaki soha nem ágyaz be reggel, az egy kutatás adatai szerint azt mutatja, hogy ki nem állhatja a munkáját, és mostanában hanyagolja a testmozgást is. A 68 ezer fővel készült felmérés során az is kiderült, hogy aki rendbe teszi minden nap az ágyát, az energikus, szereti a munkáját, és rendszeresen edz.

4. A múltról árulkodik a ruhásszekrény

Fotó: Pixabay.com

Ha sok régi ruha van egy szekrényben, az utalhat arra is, hogy az illető túlságosan ragaszkodik a múltjához, képtelen elengedni régi emlékeket és sérelmeket. Érdemes néha alaposan átnézni a szekrényeket, és kíméletlenül megszabadulni azoktól a daraboktól, amiket évek óta nem vettél fel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?