Létrehozva: 2021.11.21.

Melyik jegyben születtél? Így erőstsd az immunrendszeredet!

A horoszkóp nem csak a személyiségjegyeket és viselkedést hordozza magában, hanem a betegségre való hajlamot is megmutatja minden egyes csillagjegynél. Az uralkodó bolygók is egyenként más és más szervre vagy szervrendszerre vannak hatással, melyeknek tan

Az ókorban a gyógyítók az orvoslás mellett asztrológiával is foglalkoztak, hogy a gyógyítás hatékonyságát növelhessék. A középkorban már az egyes szervekhez, testrészekhez csillagjegyeket és bolygókat párosítottak. Ez volt az úgynevezett „betegségtérkép”, amelynek segítségével próbáltak gyógyítani és étkezési tanácsokat adni a betegeknek.

Ha tisztában vagyunk azzal, hogy szervezetünk, milyen megbetegedésekre hajlamos, célzottan erősíthetjük az immunrendszert ezzel elkerülve a betegségeket, valamint a vitamin és nyomelem hiány kialakulását.

Kos

A Kos alaptermészete a nyugtalanság, ezért a stresszkezelés is nehezen megy a számára. Oda kell figyelnie a megfelelő mennyiségű, pihentető alvásra, a rendszeres masszázs és a testmozgás is sokat segíthet az ellazulásban. Reggelire ajánlott a friss narancslé, a paradicsomban gazdag táplálkozás, és a B12-vitamin is vitalizálja a Kos szülöttjét.

Bika

A Bika havának szülötte imádja a hasát, ezért leglényegesebb feladata a mértékletes étkezés és a sok mozgás. Érdemes méregtelenítő kúrát tartania, hogy megszabaduljon a salakanyagoktól és a fölös kilóktól. Kerülje a kész ételeket, az articsóka, a spárga, a C-vitaminban gazdag ételek és probiotikumok erősítik az immunrendszerét.

Ikrek

Az Ikreknek gyors az anyagcseréje, emésztőrendszere is érzékenyebb az átlagnál. Fontos a fehérjében gazdag vegyes étrend, és naponta 3 liter víz fogyasztása. Tüdeje a leggyengébb pontja, ezért rendszeresen végezzen légzőgyakorlatokat és legyen sokat a friss levegőn. A B1 és F-vitamin jót tesz neki, fogyasszon sok májat, tojást, avokádót, diót, mandulát.

Rák

A Rák immunrendszere nagyban függ az egészségi állapotától. Szorongásra és depresszióra való hajlama elsősorban az emésztőrendszerét támadja meg. Sok pihenésre van szüksége, valamint rendszeres táplálkozásra. A B2-vitamin pótlása fontos a szervezetének, fogyasszon sok káposztát, főzelékféléket, májat, tojást és gabonaféléket.

Oroszlán

Az Oroszlán nagyon aktív, ezért hajlamos túlhajszolni magát. Az alváshiány tönkreteheti immunrendszerét, és hajlamosabb lesz a betegségre is. A szív- és keringési rendszer, vérnyomás okozhat nagy problémát a számára. Rendszeres testmozgás, könnyű ételek, az A- és D-vitaminban gazdag étrend ellenállóbbá teszi a szervezetét.

Szűz

A Szűz elevensége, állandó nyugtalansága gyakran idegrendszeri túlhajszoltsághoz vezet, ami gyomorpanaszokban, bőrkiütésekben is megmutatkozhat. A természetben tett hosszabb séták vagy fizikai tevékenységek nyugtatólag hatnak rá. A rostban gazdag étrend jót tesz a beleknek, érdemes néha húsmentesen is étkeznie, hogy szervezete megszabaduljon a méreganyagoktól.

Mérleg

A Mérlegnek nagyon jó az immunrendszere, minden betegségből hamar kigyógyul, mert kitűnően regenerálódik a szervezete. Hajlamos azonban a lassú anyagcsere működésre, és a méreganyagok felhalmozódása a vese- és májfunkciókat befolyásolhatja. Sok zöldség, F-vitamin, könnyű étrend javasolt, napi egy csésze zöld tea pedig kedvezően serkenti az anyagcseréjét.

Skorpió

A Skorpió sajnos hajlamos előtérbe helyezni a karrierjét az egészsége helyett, ezért sok betegsége pszichés eredetű. Megfelelő mennyiségű alvás, masszázs, kocogás segíti az immunrendszerét. A nemzőszervek, a húgyhólyag és a vastagbél érintett nála, ezért fontos a rendszeres méregtelenítés, az egészséges étrend és a B12-vitamin fogyasztása.

Nyilas

A Nyilas rendkívül mozgékony, ezért a csípő és láb a gyenge pontja. Érdemes kisebb intenzitással sportolnia, hogy védje ízületeit, és bármennyire szereti, jobb kerülnie a túlságosan tápláló, zsíros és cukros ételeket a mája és epéje egészségének érdekében. Sok víz, articsóka, bab és ginzeng, és B6-vitaminokban gazdag étrend fogyasztása kedvezően hat az egészségére.

Bak

A Bak nyugtalan elmével rendelkezik, ráadásul a kevés alvás rossz hatással van az immunrendszerére. A meditáció és a jóga sokat segíthet a relaxálásban, pihenteti az elmét. A kálciumszintjére nagy figyelmet kell fordítani, mert hiánya rossz fogakat és ízületi problémákat okozhat. nála Ajánlott a C-vitaminban gazdag táplálkozás, és az ananász, cékla, dió mindig jót tesz neki.

Vízöntő

A Vízöntő havának szülötte intenzív agyműködésének köszönhetően sokszor, túlgondolhatja magát, ami stresszt és szorongást okozhat. A napi mozgás erősíti az immunrendszerét, serkenti a keringési rendszerét és csökkenti a frontérzékenységét. Kerülje a koffeint, szervezetének szüksége van a magnéziumra, cinkre és a B-vitaminban gazdag ételekre.

Halak

A Halak szülöttnek alapvetően jó az immunrendszere, de fokozott érzékenysége könnyen okozhat fejfájást vagy gyomorideget. Hajlamos rászokni a gyógyszerszedésre, ezért amennyiben lehet, ezt kellene csökkentenie. Szedjen sok C-vitamint és a probiotikumokat, egyen magas víztartalmú zöldségeket, hogy segítse a szervezetét a méregtelenítésben.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szánalmasan sikertelen lett Magyar Péter akciója, alig néhány százan tüntikéztek

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

borsonline.hu

Nem akárki kürtölte világgá, Szoboszlai Dominik sorsdöntő hírt kapott

magyarnemzet.hu

Milák Kristóf csúcsa megdőlt, erre senki sem számított

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

hirtv.hu

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

EZO

Romantika a levegőben, erre a 3 csillagjegyekre tavasszal rátalál a szerelem

EZO

Erre a 4 csillagjegyre most rendkívüli szerencse fog rátalálni

EZO

4 csillagjegy, akikre április végén nagy harc vár! Érdemes készülniük

EZO

Ekkor nézz az égre: különleges együttállást láthatsz, mely gyökeresen megváltoztatja a szerelmi életed

EZO

Megsúgták az égiek, a pénz miatt nem stresszel ez a 3 csillagjegy!

EZO

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

EZO

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

EZO

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül