1 éve

Ez a négy csillagjegy szenvedi meg a legjobban a retrográd Merkúr hatását

A Merkúr hátrálása mindenkire hatással van: kommunikációs zűrzavar, közlekedési nehézségek és hasonló kellemetlenségek járnak a nyomában. De kire hat a legjobban az idei utolsó retrográd Merkúr időszaka?

A Merkúr szeptember 27.-én kezdi meg hátrálását a kissé határozatlan Mérleg jegyében. Ez az állás a legközelebbi kapcsolatainkban okozhat felfordulást, kommunikációs problémákat, és zűrzavart, mielőtt a bolygó október 18.-án újra előrefelé nem kezd haladni. Kollektív, nagyobb méretű zavarok is előfordulhatnak, és nincs csillagjegy, amely kivonhatná magát a retrográd Merkúr hatása alól. Ez a négy jegy viszont a szokottnál is jobban megszenvedi ennek az asztrológiai jelenségnek a hatását. Vajon kik számíthatnak a bolygóállás okozta kavarodásra?

Egyes jegyek különösen feszült időszakra számíthatnak mostanában
Fotó: Pixabay.com

Kos: a retrográd Merkúr időszakában vigyázz a kedveseddel!

A Kos jegyben születettek számára a retrográd Merkúr időszaka a párkapcsolati problémák ideje lesz. Amikor a kedveseddel beszélsz, vigyázz a szádra, minden szót gondolj meg kétszer is, mert a legártatlanabb mondatból is könnyen félreértés lehet. A helyzetet tovább nehezíti a Chiron kisbolygó helyzete, amely a mélyen elrejtett sebeinket jelképezi, és amely most szemben áll a Merkúrral. A párkapcsolatodban a nagy leckék ideje jön el mostanság, de a kellő alázattal visszahozhatod a békét a kapcsolatba. Kerüld a hirtelen, impulzív döntéseket, és inkább az empátia vezéreljen, mint a hirtelen haragod.

A retrográd Merkúr időszakában a technikai problémák és a félreértések is gyakoriak
Fotó: Pixabay.com

Rák: a régi sebek kerülnek felszínre

A Rák jegyűek különösen kényelmetlenül érezhetik magukat a retrográd Merkúr időszakában. Régi, akár generációs sebek szakadhatnak fel, és az érzelmi biztonságérzetük is veszélybe kerül. Ám bármennyire is kényelmetlen ez a helyzet, mégis a tisztulás időszaka ez. Ha a Rák jegyében születtél, akár külsőleg is támogathatod ezt : selejtezd ki a szükségtelen dolgokat, rakj rendet, takaríts ki alaposan, és rendezd át a lakásodat, hogy mozgásba lendítsd a megrekedt energiát.

Mérleg: a retrográd Merkúr ráébreszt a saját hibáidra

A Mérleg jegyében járó retrográd Merkúr a jegy szülötteinek eddig rejtett oldalára és hibáira világít rá. A legrosszabb, amit most tehetsz, hogy mások rólad alkotott véleményére hagyatkozol, szívedre veszed a pletykát és a drámát. Tudnod kell, hogy nem lehet mindenkinek tetszeni. Egyszerűen húzódj vissza ebben az időszakban, és szenteld ezt az időt a művészetnek és az önismeretnek. A belső változások hamarosan meghozzák a gyümölcsüket.

Ebben az időszakban a kollégáinkkal is nehezebben értjük meg egymást
Fotó: Pixabay.com

Bak: vigyázz, hogy beszélsz a kollégáiddal!

A bolygóállás a munkahelyi kapcsolataidban okozza a legnagyobb gondokat, így jobb, ha vigyázol, hogy beszélsz a kollégáiddal és az üzleti partnereiddel. Az egyenes jellemű Bakok nehezen viselik a munkahelyi félreértéseket, és nem lesz meglepő, ha közülük hirtelen ötlet nyomán felmondanak majd páran. Ennek különösen akkor nagy az esélye, ha a főnökkel való viszonyunkat uralják a retrográd Merkúr időszakában felmerülő félreértések. Bak jegyűként próbáld meg magad a természetben földelni: menj kirándulni és meditálj a szabadban, hogy világos legyen számodra, mi az, ami számít, és mi az, ami nem.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!