ÚTISÚGÓ

A magyarok már teljes gőzzel tervezik utazásaikat

Napról napra nő a foglalások száma, a legnépszerűbb időszak a közelgő húsvéti szünet.
címkék:

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján a foglalások azt mutatják, hogy a legnépszerűbb időszak a közelgő húsvéti szünet (https://www.utisugo.hu/husvet/szallas), de az elmúlt hetekben elkezdődött a májusi és a nyári előfoglalási (https://www.utisugo.hu/nyar-nyaralas-vakacio) hullám is, ezekre a hónapokra a szállásadók egyre több foglalást rögzítenek.

Biztonságosabbnak érezzük a hazai nyaralóhelyeket

A tavalyi trendeket figyelembe véve jól látható, hogy felértékelődött a belföldi turizmus, a vendégek biztonságosabbnak érzik a hazai úti célokat. A szálláshelyek, a vendéglátóhelyek, a fürdők és a turisztikai attrakciók készen állnak a járványügyi előírásoknak megfelelő nyitásra, a vendégek biztonságos fogadására, ebben a Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-19 kézikönyve is a támogatja a szolgáltatókat. Az MTÜ bízik abban, hogy a turizmus biztonságos keretek között hamarosan újraindul.

Forrás: Útisúgó

Ahogy közeledik a húsvét időszaka, úgy emelkedik a leadott foglalások száma is. Januárban 100 ezer új vendégéjszakát rögzítettek áprilisra, februárban a foglalások napi átlagos száma 33%-os növekedést mutat. Májusra eddig 625 ezer vendégéjszaka realizálódott az NTAK-ban, ez 11%-kal több mint tavaly ugyanebben a hónapban, a foglalások száma napról napra emelkedik. 2021. áprilisra 518 ezer vendégéjszakányi foglalás szerepel jelenleg az NTAK-ban, ennek 34%-a a tavaszi szünetre érkezett, tavaly áprilisban összesen 304 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a hazai szálláshelyeken.

Az utazási kedv élénkítéséhez nagyban hozzájárul a SZÉP Kártya, amelyre tavaly közel 20%-kal többet utaltak a munkaadók, köszönhetően a kedvezményeknek. Év végére a feltöltések mértéke megközelítette a 300 milliárd forintot, amelynek nagy részét a turizmusban költik majd el a kártyabirtokosok, így a turisztikai szolgáltatók erős forgalomra készülnek.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?