ÉLETMÓDI

Most érkezett: Egészen elképesztő lesz a világ legnagyobb reptere

Csodálni fogja a világ: évi 100 millió utast fogadna és indítana tovább az új szuperreptér Pekingben.

2019-ben nyílik meg Peking legújabb reptere, amely miután elkészült, a Reuters szerint a világ legnagyobb reptere címet is megkapja.

A reptér az egyre bővülő kínai légi közlekedési piac kiszolgálására épül és elsősorban a China Southern Airlines és a China Eastern Airlines bázisa lesz. Ez azt is jelenti, hogy a jövőben a SkyTeam légiszövetség tagjai között sokkal könnyebb lesz az átszállás a kínai fővárosban.


Az új repülőtéri terminál épületét Zaha Hadid, iraki születésű, Nagy- Britanniában tevékenykedő építész tervei alapján készítik el. A nemzetközi és az országon belül utazóknak két külön egységet hoznak létre, így próbálják majd lecsökkenteni az átszállási időket.


A nyitáskor négy futópálya fog működni, de később további bővítéseket terveznek, amivel elérhetik az évi 100 milliós utasszámot.
A kínai állam egy gyorsvasútra is beruházott, amivel az utasok egyszerűen megközelíthetik majd a repülőteret.


Az új repülőtér a későbbiekben tehermentesíti a Pekingi Nemzetközi Repülőteret is, ami jelenleg a világ második legforgalmasabb légikikötője. Ez mindenképp jó hír a Kínába készülőknek, hiszen az Utazómajom oldalán is a hosszú sorokról és várakozási időkről olvashatunk.

Te jártál már Pekingben? Milyen tapasztalataid voltak a repülőtérrel kapcsolatban?


Forrás: http://www.travelandleisure.com/airlines-airports/beijing-

http://utazomajom.hu/elmenybeszamolo-kinai- nepkoztarsasag/

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?