OTTHONKA

Tegyél fokhagymát a párnád alá, elképesztő lesz a hatás

Nagyanyáink régi, jól bevált trükkje újra hódit. Egyre többen fedezik fel a fokhagyma már-már elfeledett, csodálatos hatását.
  • Szerző:

A fokhagyma az egyik leggyakrabban használt és egyúttal az egyik legegészségesebb fűszerünk. Gerezdekre tagolt gumója több mint huszonöt fajta hatóanyagot rejt – fontos enzimeket, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

Rendszeres fogyasztása bizonyítottan jó hatással van az egészségünkre: csökkenti a koleszterinszintet, segíthet beállítani a vérnyomást, de a vércukor stabilizálásában is szerepet játszik. Baktérium- és vírusölő hatása is van a benne lévő allicinnek köszönhetően: bizonyos mikroorganizmusok ellen még a penicillinnél is hatásosabb. Nem meglepő, hogy ilyen komplex tulajdonságai miatt a fokhagyma illóolajai kimondottan jótékonyan hatnak légzőszerveinkre: tisztítják a légutakat és hatástalanítják az esetleg ott tanyázó kórokozókat.

Bizonyított, hogy párna alá helyezve a fokhagyma könnyedebbé teszi a légzést, ezáltal hozzásegít a gyorsabb elalváshoz. A hatékonyság érdekében érdemes meghámozva elhelyezni a fokhagymát a párna alá, megfázás vagy nátha esetén 4-5 gerezd javallott erre a célra.

Fotó: 123 RF

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?