ÉLETMÓDI

Szívszaggató fotók: Szörnyű, mi történt a cukorbeteg kismama babájával

Az anyuka egyes típusú cukorbeteg. Sokkoló fotóival a terhességi kockázatokra szeretné felhívni a diabéteszes kismamák figyelmét.

Egy fiatal cukorbeteg nőnek halva született első gyermeke, miután a terhessége alatt hónapokon keresztül hibás beállításokkal használta az inzulinpumpáját, amitől a magzat visszafordíthatatlan károsodásokat szenvedett az anyaméhben – számol be az esetről a külföldi sajtó.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

(facebook)

Az amerikai Utah államban élő Cheyenne Greenwald nemrég szűnni nem akaró hányinger és rosszullét miatt került az intenzív osztályra. A 7 hónapos terhes nőnél az orvosok megállapították, hogy hihetetlenül alacsony szervezetében az inzulin szintje, ami miatt diabéteszes ketoacidózist kapott. A sokkhatás pedig olyannyira megviselte a szervezetét, hogy magzata életét vesztette az anyaméhben. Mint később kiderült, ez azért fordulhatott elő mert Cheyenne nem a megfelelő mennyiségű inzulint juttatta a szervezetébe a terhesség alatt, mivel a szükséges változtatásokra senki sem hívta fel a figyelmét.

(Facebook)

Orvosi javaslatra a 20 éves nő természetes úton hozta világra hallott gyermekét, ugyanis a császármetszés halálos kimenetelű is lehetett volna. Bár az orvosok nem javasolták, az anya kérlelhetetlenül ragaszkodott hozzá, hogy végső búcsút vehessen hallott kisfiától, aki a Dean nevet kapta. A szívszaggató pillanatokról egy megható fotósorozat is készült, amit az anya figyelemfelhívás miatt töltött fel a közösségi oldalára.

(Facebook)

„A cukorbetegség elvette tőlem a látásomat, a vesémet és most a fiam életét is. Még mindig nem tudom felfogni azt, ami történt, senkinek sem kívánom, hogy átéljen hasonlót. Minden cukorbeteg kismama figyelmét szeretném felhívni ezekkel a fotókkal. Mindannyian figyeljetek oda az inzulin beállítására a várandósság alatt!”

- fogalmazott a tragédia után Cheyenne, aki közösségi gyűjtésbe kezdett az interneten, ugyanis se neki, sem férjének nincs annyi pénze, hogy tisztességgel eltemessék a hallott kisfiút.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?