ÉLETMÓDI

Szívszaggató családi fotók: Így gondozza leukémiás öccsét az 5 éves kislány

Egészen hihetetlen bátorságról tett tanúbizonyságot a kislány, aki halálos beteg kisöccsét gondozza.

A 4 éves Beckett Burget tavaly nyáron diagnosztizálták akut lymphoblastos leukémiával. Az azóta eltelt kicsivel több, mint 1 évben a kisfiú több kemoterápiás és vértranszfúziós kezelésen is átesett. Ideje nagy részét kórházban töltötte, csak nagyon ritkán engedték haza családjához.

A texasi Princetonban élő Beckett elképesztően nehéz időszakon van túl, és a betegsége ellen vívott küzdelmének még koránt sincs vége. A rák és az invazív gyógymódok teljesen lepusztították a szervezetét, számára minden egyes nap a túlélésről szól. Szerencsére ezeken a megpróbáltatásokon nem egyedül kell átverekednie magát, a fiú nővére, a mindösszesen 5 éves Aubrey lényegében minden szabadidejét vele tölti, és ott segít beteg testvérének, ahol tud.

A gyerekek édesanyja egy megható fotósorozatot is kiposztolt a közösségi oldalára. A megindító képeken az látszik ahogy Aubrey – a korát meghazudtolva – ápolgatja leukémiás kistestvérét. Ha hánynia kell, elkíséri mosdóba, mesét mond és játszik vele.

„Hihetetlen kötelék alakult ki közöttük az elmúlt egy évben. Aubrey minden szabadidejét öccsével tölti. Nem vagyok benne biztos, hogy pontosan tudja mi történik Beckettel, de látszik rajta, hogy tisztában a helyzet komolyságával. Kicsit fura a helyzet, mert egy 5 éves kislánynak a barátai mellett a helye és kint kéne játszania a szabadban, de ehelyett állandóan beteg öccsével van. Nagyon büszke vagyok rá, hogy így viselkedik, gyakran elsírom magam, amikor látom, milyen segítőkész.”

- fogalmazott a gyerekek édesanyja a sajtónak.

A kis Beckett helyzete egyébként nem teljesen kilátástalan. Az orvosok bizakodóak, a fiú kezelése eddig eredményesnek mondható. A szakértők szerint még nagyjából egy év és teljesen kigyógyulhat a szörnyű betegségből.

 

És ezeket olvastad már?