ÉLETMÓDI

Ezek a típusú nők könnyebben megbocsátják férjüknek a hűtlenkedést

Mi az első gondolatod, ha a partnered hűtlen lett? Azonnal elváltok ágytól-asztaltól, vagy megpróbáljátok rendbe hozni a kapcsolatot? És vajon mitől függ, hogy képes leszel-e ezen túltenni magad? Milyen típusú ember képes megbocsátani a félrelépést?

Egyes felmérések szerint a párkapcsolatban élők csaknem fele megcsalta már a párját, és azok is sokan vannak, akik csak az utolsó pillanatban fordultak vissza erről az útról. A férfiak 5 százaléka egyenesen több, párhuzamosan futó kapcsolatról számol be, de gyanítjuk, hogy a felmérésekben nem mindenki vallja be a teljes igazságot – így könnyen lehet, hogy még többen vannak, akik egyszerre több vasat is tartanak a tűzben.

Félrelépés01

Fotó: Pixabay.com

Bőven van tehát mit megbocsátani. Nem véletlen, hogy Rácz Gergő és Orsovai Reni Mostantól című száma, amely épp ezt a helyzetet énekli meg, rendkívül népszerű. Sajnos szinte mindenkinek van egy hasonló sztorija a mostan, vagy korábbi párkapcsolatából.

De vajon mitől függ, hogy benne maradunk-e ilyenkor a kapcsolatban, vagy azonnal szakítunk? A kutatók szerint az, hogy valaki hogyan kezeli a félrelépést, jelentősen függ egyes személyiségvonásaitól, De melyek azok a kulcstulajdonságok, amelyek a megbocsátókat jellemzik? Megmutatjuk.

Magabiztosság

Amikor fény derül a félrelépésre, az mindenki önbizalmát képes megtépázni. De azok, akik a mindennapjaik során általában keveset kételkednek magukban, nem a saját hibájukként értékelik, hogy a partnerül félrelépett. Épp ezért képesek reálisan kommunikálni a dologról, és felmérni, hogy valóban egyszerű esetről van e szó – ha pedig igen, akkor akár meg is bocsátani, ami történt. Az ingatagabb önértékelésűek legfeljebb a megfelelési kényszer és a túlzott ragaszkodás miatt képesek színleg megbocsátani, de még akkor is sokáig marcangolják magukat a történtek miatt.

Optimizmus

Aki általában pozitívan gondolkodik, az tudja, hogy idővel minden oké lesz – akkor is, ha együtt maradnak, és akkor is, ha nem. Épp ezért valóban a megoldáson dolgozik, és nem bebiztosítani igyekszik magát. Ennek fényében pedig reálisan dönt a kapcsolat jövőjéről.

Félrelépés 02

Fotó: Pixabay.com

Bizalom

Akinek nem alaptulajdonsága a féltékenység, az könnyebben tudja visszanyerni a bizalmát a párjában, akkor is, ha az egyszer már elvesztette. Az eredendően bizalmatlan emberek, ha megcsalják őket, bizonyítva látják a saját bizalmatlanságukat, így nagyon nehezen bocsátanak meg. Aki viszont általában is bízik az emberekben, az képes ezen a téren is megfontolt és reális döntést hozni – ez persze nem jelenti azt, hogy korlátlanul hagyná, hogy átverjék. Ha végül végképp elveszti a bizalmát valakiben, akkor azt már nehéz lesz helyrehozni, ám mindez nem jelenti azt, hogy általában is megszűnne a világ iránti bizalma.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?