ÉLETMÓDI

Csábít a félrelépés? Mielőtt megtennéd, ezt kérdezd meg magadtól!

Minden új és izgalmas, csábít a kaland. De vigyázz, mert egyetlen affér könnyen katasztrófát okozhat! Mielőtt úgy döntesz, hogy továbbmész a flörtnél, érdemes feltenned magadnak néhány kérdést!
  • Szerző: Z.B.

Mielőtt beleugranál egy kis kalandba, nem árt mérlegelni, hogy valóban megéri-e az izgalom és a kis lopott gyönyör? Mert az biztos, hogy idővel hatalmas károkat okozhat, a párod bizalmát pedig lehet, hogy örökre elveszíted! Érdemes feltenni magadnak az alábbi kérdéseket, még azelőtt, hogy átlépnél egy határt!

1. Vállalod-e a következményeket?

Benne van a pakliban, hogy lebuksz. Még akkor is megtörténhet, ha nagyon elővigyázatos vagy és minden apró részletre figyelsz. Át kell gondolnod, hogy mekkora fájdalmat okoznál a partnerednek és, hogy el tudnád-e viselni, ha azt mondja, nincs tovább! Általában akkor lépünk félre, ha valami nem jó a kapcsolatban, és magányosnak érezzük magunkat, figyelemre vágyunk.

Érdemes ezen elgondolkodnod, esetleg beszélj a pároddal. Ha végképp nem tudjátok visszahozni a régi tüzet, akkor inkább szakítanod kellene, mielőtt kalandozásokba kezdenél. Ez a legtisztább út!

2. Készen állsz-e a kettős életre?

Ha belevágsz tudnod kell, hogy nagyon nehéz kettős életet élni. Folyamatos szervezést igényel, rengeteg stresszel és szorongással jár  a hétköznapokban - arra pedig külön oda kell figyelni, hogy mindez ne látszódjon rajtad kívülről. A rengeteg hazugságot ( amire biztosan szükség lesz, ne is áltasd magunkat) mind fejben kell tartanod, ami szintén nagyon idegőrlő. Ha nem vigyázol, még paranoiás is lehetsz. Minél tovább tart a kapcsolat, annál nagyobb a lebukás veszélye.

3. Mi lesz, ha dolgok kicsúsznak a kezedből?

Az elején a szeretői kapcsolatban is minden rózsaszín, meseszép és szenvedélyes. De, mi történik akkor, ha lecseng és szeretnél kilépni belőle, de titkos szeretőd nem hagyja? A harmadik fél megszállottá válhat, zaklathat, fenyegetőzhet és veszélyeztetheti az egész párkapcsolatodat. Hatalmas rombolást végezhet, és benne van a kalapban, hogy nem éli túl az eredeti párkapcsolatod.

4. Tulajdonképpen, mire vágysz?

Meg kell kérdezned magadtól, hogy miért is szeretnéd ezt az egészet! És, hogy megéri-e elveszíteni érte a családodat? Mert ez is könnyen megtörténhet. Legyél őszinte magaddal, és ha kitalálod, mire vágysz igazából, akkor itt az ideje egy komoly, hosszadalmas beszélgetésre a pároddal.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?