SIKK

Újabb őrület szabadult el Meghan Markle és Harry miatt Amerikában

Úgy tűnik, Meghan Markle bármihez nyúl, azonnal tömeghisztériát indít el vele. Vajon mi lehet a legújabb őrület, amelyben emberek tízezrei követik?

A brit királyi család több névadási divat forrásai is volt már. A legújabb családtag, Harry herceg és Meghan Markle kisfia, Archie is gyereket váró családok ezreinek adott ötletet.Az amerikai statisztikák szerint ez a név ugrott a legnagyobbat a népszerűségi listán a nyilvántartások szerint.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Meghan 02

Fotó: Getty Images

Az amerikai társadalombiztosítás nemrég adta közre az 2019-bennépszerű nevekről szóló beszámolóját. Az Archie név 316 helyet ugrott előre a népszerű nevek listáján: 2018-ban még csak a 988. helyen volt, tavaly viszont már a 672. legnépszerűbb babanév volt. Ez a tizedik legnagyobb változás a helyezésekben.

Ez a népszerűség nyilvánvalóan a 2019-ben született Archie Harrison Mountbatten-Windsor-nak vagyis Meghan Markle és Harry herceg babájának szól. 2017 és 2018 között a Meghan név ugrott előre 703 helyet a listán, az 1404.-ről a 701. helyre, nyilvánvalóan a királyi esküvőnek köszönhetően. Archie születése hasonlóan nagy port felverő esemény volt, így nem csoda, ha sok kismama kapott ötletet a nevet illetően. Érdekesség, hogy az Archie név 1907-ben volt a legnépszerűbb, akkor a 98. helyen állt a leggyakrabban adott babanevek listáján.

Meghan 01

Fotó: Getty Images

A királyi bébi másik neve, a Harrison szintén előre lépett, de nem ekkorát: 2018-ban a 115. helyen, míg 2019-ben a 112. helyen állt. Unokatestvéreinek neve, a George, a Charlotte és a Louis szintén kisebb előrelépést könyvelhettek el a gyerekek születésének évében, bár ezek a nevek korábban is viszonylag népszerűek voltak: a Charlotte név például a 10. helyről lépett előre a 9.-re.Archie szüleinek neve viszont veszített a népserzűságáből: a Harry 2018 és 2019 között a 623.-ről a 647.-re esett vissza, és a Meghan név vépszerűsége is csökkenőben van.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?